29 Kasım 2014 Cumartesi

Ispanaklı Pasta ve Dr. Oetker



7. İzmirli Yemek Bloğu Yazarları Buluşmamız da Dr. Oetker'den kek kalıbı kazandım. Kullanıma Ispanaklı Pastayla başlamak istedim.


Pandispanyasını hazırlarken içine bir tutam (yukarıda gördüğünüz miktar) ıspanak koyarak yeşil bir pandispanya elde ettim.


Küçük oğlumun ısrarı üzerine yuvarlak kalıba döktük. Çünkü yeşil saha renginde olan bu pasta, ancak top gibi yuvarlak olabilirmiş :)

Arasına ve üzerine Dr. Oetker Pasta Kreması kullandık. Ara kata meyve parçaları koyduk.


Üzerine antep fıstığıyla süslemek istedik. Ancak rengi, kekimize kıyasla sarımsı kaldı. Bizde pastanın içinden biraz alıp, elimizle ufaladık. Dr. Oetker pasta süsü, nar ve kek içiyle kendimizce pasta yaptık.

Bu yeşil renk keki, yaklaşan yeni yılda pastamız içinde kullanmayı planlıyoruz.


Blogger etkinliği için sürdüğüm cupcake modelli ojelerimle Dr. Oetker logosu çok uyumlu oldu. Teşekkürler Dr. Oetker.



27 Kasım 2014 Perşembe

7. İZMİR YEMEK BLOĞU YAZARLAR BULUŞMASI


İzmirli Yemek Bloğu Yazarları olarak 7. etkinliğimizi Hitay Plaza'da düzenledik. Komitede yer alan arkadaşlarımız çok çalışmışlar, çok teşekkür ederiz, harikulade bir etkinlikti.

7. İzmir Yemek Blog Yazarları Toplantı Komitesi;       
    Şeniz AKGÜNDÜZ (cocuklarlamutfakta)           
    Oya GENÇ  (İzmirdenlezzetler)          
    Selda ÇETİNTAŞ (Selda'nın mutfak defteri)        
   Gözde DEMİRCİ ( gözdetarifler)        
    Fatma DAMYAN (Fatoşçatadlar)        
   Müjgan DAŞKIN ( Sofrakeyfim





Selva yine bizlerle birlikteydi. Şehriyeli Bulgur ve Muz Aromalı İrmik en merak ettiğim ürünleri. Daha önce Vanilyalı İrmik kullanarak çok güzel İrmik Helvası yapmıştım. Tavsiye ederim. 


 Doğadan'ın tarçınlı karanfilli yeşil çayı kış için tasarlanmış.


Çetin Gıda'nın yeri Bostanlıda. Peynir dolgulu nefis şeyler hazırlıyorlar.



Lav  grubu bu "Yeni Cam Yeni Heyecan" sloganıyla mutfaklarımızda yerini aldı. Derin serisinin reklamını Ege Parkın önünde önce billboard larda gördüm, sonra soframa düştüler. Allah'tan başka şey istesem olacakmış :) 




Lipton  Doğu Karadeniz Çayı, ülkemizin çayı.


Tuğba Kuruyemiş te ürün gamına yeni eklenen baharatlarıyla bizlerleydi. Daha önce bir yazımda Tuğba Kuruyemişten bahsetmiştim. Merak edenler için bir tık ...


Siyah Pirinci tek başına deneyeceğim. Daha önce siyah, beyaz ve kırmızı karışık pirinçli pilav yapmıştım. Karra Siyah Pirinç göndermiş olduğu yemek tarifleriyle beraber deneyeceğim.


Henkel  e desteği için teşekkür ederiz. Mutfaklarımızın yardımcısı yılların Pril idir.


Keskinoğlu  bence en iyi işi konserve tavuk eti ve konserve gerçek tavuk suyu üretmekle yapmış. son iki aydır konuştuğum üniversite öğrencileri, pilav yaptıklarını yanına tavuk konservesi açtıklarını söylüyor. Et konservesi üretimi ülkemizde sadece balıkla sınırlı gibi. Bence çok güzel bir düşünce. 

Tavuk suyu üretiminde de başarılı buldum. Ülkede muadili olmayan bir ürün. Ben kolaylık olarak 200 ml tetrapak ambalajda da üretilmesini öneriyorum.


Okur Sabun bizim için doğal zeytinyağından sabun ürettiler.Teşekkürler.




Maggi ye güzel sepetleri için teşekkür ederim. Yemek Kitabı ekstra güzel. İçerikteki yemeklerden menüler hazırlanmış, fikir olarak sunulmuş. Çok başarılı buldum.



Renkli Kolonya  firması bu buluşmada da bizimle beraberdi. Dantelleri, renkleriyle tasarımları çok şık.


Duse  sabunda, hediyelik sabun üretiyor.


Dr. Oetker  yine bizimle beraberdi. Ürünleri hemen o akşam denedik. Özellikle mikrodalga keki çok pratik ve lezzetli. 



Ben ayrıca Dr. Oetker'den  çekilişte kek kalıbı kazandım. Yuppi!!! Çok şanslıyım :)



Blogger etkinliği için cupcake şeklinde sürdüğüm ojelerimle , Dr. Oetker'i kendime çağırdım :)





Feast Dondurulmış ürünleri ile mutfağımıza kolaylık sağlayan Feast’ e katılımından dolayı teşekkür ederim. 




Knorr  , Calve , Becel   e hediyelerinden dolayı teşekkür ederim.

HEDİYE ÇEKİLİŞİ İÇİN ÜRÜN GÖNDERENLER 
1 REDMOND http://multicooker.com/tr/ 
2 MARTI YAYINLARI http://www.martiyayinlari.com/ 
3 AKADYA YAYINLARI https://www.facebook.com/ArkadyaKitap 
4 ARYILDIZ http://www.aryildiz.com/ 
5 TAZEMASA http://www.tazemasa.com/ 
6 TARHANABABA http://www.tarhanababa.com/ 
7 CHADO ÇAY http://www.chado.com.tr/ 
8 KERAMİKA http://www.keramika.com.tr/ 
9 İMSE MELİKE BAHÇECİ KURSU http://www.imse.com.tr/ 
10 DR OETKER http://www.droetker.com.tr/ 
11 EVİMSARAY http://www.evimsaray.com.tr/ 
12 AVON https://kozmetik.avon.com.tr/ 
13 ATLANTİS TABLO http://www.atlantistablo.com/


Ayrıca Şef Yunus Emre Akkor bizimle beraberdi. Daha önce medyadan izlediğim, bloğunu takip ettiğim için heyecanlandım.

Redmound un yemek şefi olan arkadaşımız Filiz Çatalkaya Orhan bizlerle birlikteydi.

Sevgili arkadaşımız Şeniz  de bizlere afetlerde ne yapılabileceği ve öncesinde alınabilecek tedbirlerle ilgili broşürler dağıttı, bizi uyardı. 




Etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yeni komiteye başarılar dilerim.

23 Kasım 2014 Pazar

Pırasa Çorbası


PIRASA ÇORBASI
Malzemeler
*  1 tane pırasa
*  1 çay bardağı pirinç
*  2 dolu yemek kaşığı un
*  Zeytinyağı
*  1 kase yoğurt
*  İsteğe bağlı tavuk suyu bulyonu

Pirinci 2 bardak suda haşlayın.  İçine halka doğradığınız pırasaları ve zeytinyağını ilave edin.  Küçük kase yoğurda un ekleyip karıştırın. Haşlama suyundan biraz ekleyip kesilmesini önleyin. Yavaş yavaş haşlama suyuna ilave edip, hepsi beraber pişirin. En son tuz ya da isteğe bağlı bulyon ilave edin. Afiyet olsun.

21 Kasım 2014 Cuma

Beşamelli Karnabahar


Daha öncede Beşamel Soslu Karnabahar  yapmıştım. Bu sefer domates yerine patates koyarak denedim. Özlemişiz, değişiklik oldu.


BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar 
- 1 su bardağı kaşar rendesi 
- 2,5 su bardağı süt 
- 1 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Yaklaşık 75 gr)
- Tuz,karabiber 
- 1 patates
- 1 havuç

Patates, havuç ve karnabaharı düdüklü tencerede 5 dk haşlayın. Delikli kepçeyle alıp, borcama yayın. Beşamel sos için tereyağında unu kavurup, sütü ekleyin. Yumuşak muhallebi kıvamında sos olunca, sebzelerin üzerine dökün. En üstede rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayıp fırında kızartın. Afiyet olsun. 

20 Kasım 2014 Perşembe

Kipa Ortaçağ Çocuk Krallığı


Kipa'nın düzenlediği Ortaçağ Çocuk Şenliği oldukça renkli geçti. Her yıl yapmalarını arzu ediyoruz.




Çocuklara hazırladıkları kostümler, planladıkları oyunlarla oldukça etkileyiciydi.


Güzel fikirleri için Kipa'yı tebrik ederim.

19 Kasım 2014 Çarşamba

Pine Bay Holiday Resort Kuşadası


Geçtiğimiz hafta sonu İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Toplantısı için Pine Bay Holiday Resort 'a gittik. Havanın güzel olmasıyla sevincimiz ikiye katlandı.


İlk defa geldiğim bu oteli çok beğendim. Oldukça yeşil, sessiz, sakin bir yer. Yorucu iş günlerinden sonra küçük bir tatil olduğunu düşündük.


Havuz ve deniz dışında spor etkinlikleri de güzeldi. 


Ailecek masa tenisi oynadık.




Akşamki gala yemeği oldukça iyiydi. Fikir çalmak için sunumları kaydettim.


Avcı böreği


Mantarlı dana bonfile

Sunumlar oldukça şık, yemekler lezizdi. Kaldığımız zaman boyunca herşeyden memnun kaldık. 

Pazar kahvaltısında, çay almaya gittiğimde, balonuyla oynayan bir çocuk sert bir şekilde bana çarptı. Bu etkiyle kaynar çay üzerime döküldü. Mutfak görevlileri hemen bana refakat ederek otelin doktoruna götürdüler. Orada yapılan ilk yardım beni biraz rahatlattı. Apar topar İzmir'e geldik, tekrar doktora gittik. Yarayı tekrar açtığımızda ilk yardımın önemini anladım. Şimdi bir süre evde dinleniyorum.  Kazalar, her zaman her yerde olabilir.  Pine Bay Holiday Resort'te herşey çok güzeldi. Özellikle doktor kabinindeki iki bayana çok teşekkür ederim.

Basit Mantar Sote


Mantar çorbası yapmaya heveslendim. Ancak bu güzelleri görünce dayanamadım, azıcık yağda kavurdum.


MANTAR SOTE
Malzemeler
*  300 gr mantar
*  1 diş sarımsak
*  2 yemek kaşığı zeytinyağı
*  Tuz, karabiber

Mantarları yıkayıp, iri iri doğrayın. Zeytinyağını kızdırıp, içine mantarları atın. Bir diş sarımsağı incecik doğrayıp ekleyin. Önce suyunu salan mantarlar, sonra kendi suyunu çekecek, lezzeti içinde kalacaktır. Bu şekilde 15 dk. kavurun. En son tuz ve karabiberi ekleyin. Afiyet olsun :)