Merhabalar,
Bugün ilk tarifimi veriyorum, çok heyecanlıyım. Bu tarif sıra arkadaşım olan Figen'den. Dün sabah kahvaltıda bize muzlu, damla çikolatalalı kek getirdi. ilk bakıştı aromasından emin olamadım ama tadınca eti pop kekin neyden ilham aldığını anladım.
MUZLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 bardak şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 3 küçük (yerli) muz
- yaklaşık 1 su bardağı damla çikolata
- 3 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
Öncelikle şeker ve yumurtayı çırpıyoruz. ezilmiş muzları karıştırıp, şeker ve yumurtaya yedirdikten sonra geri kalan malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz. 170 C de 30 dakika tam boy turbo fırında pişiriyoruz ve süpper oluyor. Biz kekin tamamını yediğimiz için fotograf koyamıyorum. Kırıntı resimleri şimdi ayıp olur. Bir dahaki sefere tadına bakmadan resmini çekeceğim.
muzlar yerli olmak zorunda mı :))
YanıtlaSil