18 Mayıs 2011 Çarşamba

Çingene Salatası

Çingene salatasını daha önceleri yazlıkta yapmıştık. İzmir’de en azından 20 yıldır yaşıyoruz ama tarifi 2-3 yıl önce keşfettik. Annemlere kahvaltıya gittiğimizde Deniz’cik özlemiştir diye yaptım.



ÇİNGENE SALATASI
Malzemeler:
- 250 gr lor peyniri
- 1 salatalık
- 1 olgun domates
- 1 biber
- Kekik, pul biber, tuz
- Maydonoz dereotu (kıyılmış)
- Bol zeytinyağı



Aslında yazın akşam yemeklerine bile yaptığımız bu salatayı özlemişiz. Hepsi yazlık malzemeden olsada Şubat ayında yaptık ve zevkle tükettik. Salatalık, domates ve biberi incenik doğrayın.


Tüm malzemeyi karıştırıp, zeytinyağı koyun. Lor peyniri hiç yağ içermediğinden yağ oranını siz ayarlayın. Bu tarifi rejimdeyken genelde yaparız. Görüntüsü bulamaç gibi olduğundan ben olgun peynirle yapmaya bayılırım. İzmir tulumu ya da Bergama tulumuyla süppper oluyor. Ailecek aldığımız kilolardan dolayı orijinal tarife döndük.

Annem, kuru domatesle basit bir meze hazırlıyor. Bu kış kahvaltılık olarak çok tükettim.



Yumuşatılmış kuru domatesler, zeytinyağı, ceviz ve taze otlarla hazırlanıyor. Beyaz peynirle lezzeti oluyor.

Ağır şeyler yiyemiyorsanız, bi deneyin :)

2 yorum:

  1. aa biz buna çökelek salatası diyoruz

    YanıtlaSil
  2. Bu salataya çok benzeyen bir salata var Tire'ye özgü adı "okma". İlave olarak taze ısırgan otu, yeşil soğan da ekleyin olsun size "Okma"

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler