14 Mayıs 2012 Pazartesi

Karnabahar Kavurması

Merhabalar, Yılın son karnabaharlarıyla yapabileceğiniz pratik bir tarifim var. Bu yıl Denizli 'li arkadaşım Seval, Perşembe akşamları bol bol bu karnabahar kavurmasından yaptı. O kadar hoşuma gitti, o kadar sevdim ki, üç kere yapmaya kalktım. İlk ikisi güzel olmasa da üçüncüde tutturdum. Artık bol bol kış ayları için sebze kavurması yapabilirim.

KARNABAHAR KAVURMASI
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar
- 2 kuru soğan
- Zeytinyağı
- Kimyon, tarçın ve tuz


İncecik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine minnak minnak hale getirilmiş, küçük çiçek karnabaharları ekleyin. Benim ilk ikide başarısız olmamın sebebi, yeterince minnak yapamamdaydı. Karnabahar bu şekilde pişsin. En son içine baharatları koyun ve hep beraber bir süre daha kavrulsunlar. Tarçın ve kimyon birleşince çok güzel oluyor. Karnabahara çok yakıştırdım. Kırmızı biberle servis edebilirsiniz. Vok tava gibi derin bir tencerede pişirmenizi tavsiye ederim. Hafif ve lezzetli bir yemek. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. değişikmiş ,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Karnıbaharda tarçın tadını merak ettim nasıl bir lezzet acaba ??
    denemeden bilemeyiz tabi yani karnıbahar sezonunu beklicez :)) ellerine sağlık Aslıcım afiyetler olsun.
    Tembelliğe buyur gel tabi bunun hayal olduğunu biliyorsun demi :))
    Senin gini işyerindeyim yani:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler