Saplarını kullanıp, zeytinyağlı pişirdikten sonra, kökleriyle limonlu kereviz yaptım. Pişerken çok güzel kokan bu yemeğin tadını çıkartmak lazım. Kışın güzelliğide bu. Kış sebzelerinin hakkını vermek gerekli.
LİMONLU KEREVİZ
Malzemeler:
- 2 kök kereviz
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 kuru soğan
- 1 limon suyu
- Yarım su bardağı bezelye
Kalın tabanlı bir tencerede önce yemeklik doğranmış soğanları, zeytinyağında soteleyin. Doğranmış havuç, kereviz ve patatesi ilave ederek pişirmeye devam edin. E son bezelyeleri ilave dip (ben dondurulmuş kullanıyorum), sıcak su ilave edin. İyice piştikten sonra tuzunu ve bir limonun suyunu ekleyip, altını kapatın. Yaklaşık olarak yarım saat dinlendikten sonra servis edin.
Bu yemeğin püf noktası, kereviz ve patatesi doğradıktan sonra limonlu suda bekletmektir. Bu sayede kararmaları önlenmiş olacaktır.
Afiyet olsun.
Aslı'cığım ne güzel bir yemek olmuş, resimde de gökkuşağı gibi rengarenk çıkmış, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok besleyici vitamin deposu olan bu yemeği keşke herkes sevebilse. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkürler kızlar :)
YanıtlaSilPortakallasına da bayılırım buna da. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Limon veya portakal.. Birinden biri illa ki olacak kerevizde:) Ellerine sağlık Aslıcım..
YanıtlaSil