Geçtiğimiz hafta dolaplarımı düzenlerken diplerde bir yerlerde birazcık kuru fasülye kaldığını gördüm. İçimden çok güçlü bir "pastırmalı kuru fasülye" yükseldi. Yaklaşık 1 su bardağı kuru fasülyeyi ıslattım, ertesi güne düdüklüde haşlayıp 2 tabaklık yemeğini pişirdim.
PASTIRMALI KURU FASÜLYE
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru fasülye
- 1-2 dilim çemensiz pastırma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Birazcık sıvıyağ
Kurufasülyeyi bir gece ıslattıktan sonra, ertesi güne düdüklüde haşlayın. Başka bir tencerede azıcık sıvıyağda şerit pastırmaları pişirin. İçine fasülyeleriş ekleyip birazcık döndürün. Salçayı ekleyip, istediğiniz miktarda sululuğunu ayarlayın.
Kuru soğanla, pide ekmeğiyle süpper oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler