Bugün doğal yaşam parkına gittik. Çınar bütün yaz gitmediği için çok özlemiş. Parkı gezdikten sonra küçük bir mola verdik. Kuğuları izlerken yemek yedik. Ne zaman gelsem burası beni rahatlatır.
7 Eylül 2013 Cumartesi
3 Eylül 2013 Salı
Köz Domates Salatası
Bu tarif mangalda artan ateşle yapılabilecek basit bir salata tarifidir.
Köz Domates Salatası
Malzemeler
* 4 olgun yaz domatesi
* Sızma zeytinyağı
* Tuz ( dilerseniz kekik te sepeleyebili.)
Olgun domatesleri mangalda pişirin. Ayrı bir kaba alıp soğumasını bekleyin. Soğuduklarında irice doğrayın, zeytinyağı ve tuzla tatlandırın. İstediğiniz şeyleri ( peynir ya da nane gibi) ekleyebilirsiniz. Bence bu baz haliyle o kadar aromatik ve lezzetliki, bu kadarı yeterli.
Köz Domates Salatası
Malzemeler
* 4 olgun yaz domatesi
* Sızma zeytinyağı
* Tuz ( dilerseniz kekik te sepeleyebili.)
Olgun domatesleri mangalda pişirin. Ayrı bir kaba alıp soğumasını bekleyin. Soğuduklarında irice doğrayın, zeytinyağı ve tuzla tatlandırın. İstediğiniz şeyleri ( peynir ya da nane gibi) ekleyebilirsiniz. Bence bu baz haliyle o kadar aromatik ve lezzetliki, bu kadarı yeterli.
1 Eylül 2013 Pazar
KARNIYARIK
KARNIYARIK
Malzemeler
* 10 patlıcan
* 1 soğan
* Yarım kg kıyma
* 5-6 sivri biber
* 1 kaşık salça
* Sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Acı sularını bırakırken, diğer tarafta içini hazırlayın. Azıcık yağ koyduğunuz tencereye küp küp doğranmış soğanları ekleyin. Kıymayla birlikte kavurun. İnce doğranmış biber ve küp domates ilave edip pişirin. Tuz ve karabiber ilave edin. Derin bir kızartma tenceresinde bol yağda bütün patlıcanları kızartın?
Patlıcanları, karnıyarık tenceresine dizip, içlerini maşayla açın. Harcı doldurup biraz salçalı suyla kaynatın. Fırın tepsisine dizip, üzerine biberde koyabilirsiniz. Kısık ateşte lezzetleri birleşinceye kadar pişirin. Maydonoz yapraklariyla da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.