2 Kasım 2013 Cumartesi

Cevizli Zeytinli Ekmek





Haftasonu Çınar'la vakit geçirirken, ne zamandır ekmek yapmadım diye düşündüm.  Aklıma Serap Ablanın lezzetli ekmekleri geldi. Evde azıcık yaş mayayla hamur hazırladım.  Mayalandıktan sonra sızma zeytinyağı ile açıp içine bol zeytin, ceviz ve kekik koydum. Çınarcık halka ekmek istediği için kek kalıplarında rulo ekmrk yaptık.  Yaklaşık 40 dk. Üzerinde nemli bezle 2. fermentasyon oldu. Kekkalıbını yükselerek dolfurmays başlayan ekmekler, 100 derecelik fırında 20 dk da iyice yükseldi. Kabarıklığı sabitlemek için 200 dereceye fırın ısısını yükseltip pişirin.

Puf puf süpper ekmek oluyor.  Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Nasıl nefis bir tadı vardır şimdi onun, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. süper olmuştur tabiii, öyle görünüyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler