5 Şubat 2014 Çarşamba
Tuzlu Simit
İş yerinde çay içerken, yanına yağlı gevrek arar olduk. Markete gitmeye üşendiğimiz için bir türlü alamadık. En son Bim için Kemalpaşa'da mozaiklerin taşınacağını gazetede okuyunca sinirlendim, alış veriş yapmamaya karar verdim. Neden kendi tuzlu simidimi yapmıyorum ki? dedim.
Bundan sonra sık sık ananemin tarifi olan bu simitten yapacağım.
TUZLU SIMIT
Malzemeler:
* 1 yumurta
* 1 paket margarin
* 3 bardak un
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1 çay bardağı sirke
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Üzeri için susam
Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın. Sarısını hamur kabına alıp, doğradığınız margarin, un, karbonat, sirke ve tuzu yoğurun. Ele yapışmayan, kolay yoğurulan bir hamur elde ediliyor. Küçük bir tavada susamları kavurun. Bu işlem, susamların aromaları ortaya çıkartmak içindir. Hamur parçalarını elinize alıp simit şekli verin. Önce yumurta beyazına sonra susama bulayıp tepsiye dizin.
175 derecede yaklaşık 30 dk da pişiyor. Aslında daha önce hamur pişiyor ancak, gevreklik olsun diye uzun süre tutmakta fayda var. Fırınınızın ısı kapasitesine göre kontrollü bir gevreklik sağlayın.
Afiyet olsun.
Bende çok severim ve yaparım bu simitleri :) eline sağlık canım seninde :)
YanıtlaSilAcayip kıyır kıyır olduklarına eminim, hem katı yağ hem de sirke.. illa ki :) Ellerine sağlık Aslıcım..
YanıtlaSilBen teşekkür ederim kızlar. Birgün buluştuğumuzda yapayım. Görüşürüz.
YanıtlaSilAslıcım, bu tuzlu halkalar hep favorim olmuştur.Özellikle ben bunları bayatlamadığı için çok seviyorum. Eline sağlık.
YanıtlaSilEvet Dilek Hanım, sirkeli olduğu için kesinlikle bayatlamıyor. Teşekkür ederim.
Sil