11 Temmuz 2014 Cuma

Vişne Likörü



VİŞNE LİKÖRÜ
Malzemeler:
*  1 kg vişne
*  750 gr şeker
*  Tarçın kabukları , karanfil taneleri (isteğe bağlı
*  Votka

Vişneleri yıkayıp, saplarını çıkarın. Kavanozun dibine vişneleri koyup üzerine şeker dökün. Tarçın ve karanfil koyup tekrar vişneleri dizin. Bu şekilde kavanozu doldurun. Baharat koymasanızda lezzetli oluyor. Tarçın/karanfil ilavesi sizin ağız tadınıza bağlı. Tüm kavanoz dolunca salamura doldurur gibi votkayla boşlukları doldurun. Ağzını kapatıp karanlık bir yerde en az iki ay bekletin. Bu sürenin sonunda kullanacağınız kadarını süzün. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler