Daha öncede Beşamel Soslu Karnabahar yapmıştım. Bu sefer domates yerine patates koyarak denedim. Özlemişiz, değişiklik oldu.
BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 2,5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Yaklaşık 75 gr)
- Tuz,karabiber
- 1 patates
- 1 havuç
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 2,5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Yaklaşık 75 gr)
- Tuz,karabiber
- 1 patates
- 1 havuç
Patates, havuç ve karnabaharı düdüklü tencerede 5 dk haşlayın. Delikli kepçeyle alıp, borcama yayın. Beşamel sos için tereyağında unu kavurup, sütü ekleyin. Yumuşak muhallebi kıvamında sos olunca, sebzelerin üzerine dökün. En üstede rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayıp fırında kızartın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler