20 Aralık 2014 Cumartesi
Paneli Tavuk Kalamar / Pane Hazırlama
PANELİ TAVUK KALAMAR
Malzemeler
* 500 gr kemiksiz tavuk eti
* 1 su bardağı ince galeta unu
* 1 yemek kaşığı mısır unu
* Tuz ve sevdiğiniz baharatlar ( karabiber, toz biber, köri)
* 2 yumurta
Tavukları olabildiğince şeritler halinde kesin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Ayrı bir tabakta pane harcı hazırlayın. Pane harcı hazırlamanın püf noktası olabildiğince ince hazırlamakdır. Tavukları çiğden kızartacağımız için yüzeye yapışmalı , ancak tavuktan çok önce pişip kömür olmamalıdır.
Evde sarımsak tozunuz varsa, eminim pane harcınıza yakışır. Tavuk şeritlerini önce yumurtaya sonra harca bulayıp kızgın yağda vok tavada kızartın. İnce şeritler olduğu için kolay pişer. Yanında ayranla çok yakışır. Afiyet olsun.
ellerine sağlık afiyetler olsunn
YanıtlaSil