1 Şubat 2015 Pazar

Selva Şehriyeli Bulgur Pilavı




ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler:
*  2 su bardağı Selva Şehriyeli Bulgur
*  3 yemek kaşığı zeytinyağı
*  3 su bardağı kaynar su
*  İsteğe bağlı tavuk bulyon



Zeytinyağını biraz ısıtıp içine şehriyeli bulguru ekleyin. Biraz çevirip kaynar su ve tuzunu katın. Bulyon koyacaksanız bu aşamada ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte on dakika pişirin.  Suyunu tam çekince ocağı kapatıp, tam tur karıştırın. Kapağı kapatıp on dakika dinlendirip servis edin. Özellikle Salçalı Mini Köfte ile çok yakışıyor. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler