FINDIKEZMELİ AÇMA
Malzemeler
* 4-5 bardak un (4 bardak koyun, cıvık olursa 5. bardakla ayarlarsınız)
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 2 orta boy damla sakızı
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı fındık yağı
* 1 yumurta
İç Malzemesi İçin
* Fındık ezmesi
* İnceltmek için fındık yağı
Ilık süte yaş maya ve bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyip kabarmasını
bekleyin. Dört bardak unu derin bir kaba koyup, içine bir yumurta
beyazını, şeker, yağ, mahlep, özetle sütlü maya hariç herşeyi koyun.
Mayayı ekleyip, yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Unu
ekleyerek yapışmayan hamur kıvamını ayarlayın.
Üzerine temiz, ıslak bir bez örterek kalorifer yanı gibi bir yerde
mayalanmaya bırakın. Yaklaşık olarak 45 dakikada 2,5 katına çıkacaktır.
Küçük bezelere ayırıp, uzunlamasına açın. İçine fındık yağıyla inceltikmiş fındık ezmesi sürüp, uzunlamasına yuvarlayın. Sonra dolarak şekildeki gibi açma halkaları oluşturun. Bu tarifin özelliği Fiskobirlik tırtımıklı fındık ezmesi kullanmaktır. Bu şekilde çok lezzetli oluyor.
175 derecede yarım saat pişirin. Oldukça lezzetli, pişerken kokusu tüm
evi saran, güzel bir çörek. Hem çocuklarında kalbini fethediyor.