Geçen hafta, işyerinde, başka bir şubemizin müdürü bana rezene pişirmemi önerdi. Faydalarından, pişirme tekniklerinden bahsetti. Daha önce rezenenin çiğden pişirildiğini duymamıştım. Doğum yaptığım zamanlar çok çayını içmişliğim var, ya da çörekleri aromalandırmak için çok kullandım. Ancak tazesini hiç görmemiştim, hiç yememiştim. Önerisini dinleyip Bostanlı Pazarından aldım.
Kerevize benzeyen lezzetiyle güzel bir bitki.kereviz yaprakları nasıl kokulu, lezzetliyse, rezene bitkisinin de kök kısmı oldukça aromatik, uzantılarının kokusu yok. Zeytinyağlı ve etli olarak iki şekilde de yapılabiliyor. Bizimkiler pek etli şeyleri sevmedikleri için zeytinyağlı denedim. Oldukça beğenildi. Ev yapımı, mini ekmeklerimizle tüketildi.
ZEYTİNYAĞLI REZENE YEMEĞİ
Malzemeler:
* 1/2 kg rezene
* 1 soğan
* 1 havuç, bir kase bezelye, bir küçük patates karışımı ya da yarım paket dondurulmuş garnitür
* 1 portakal suyu
* Zeytinyağı
Tencereye yemeklik doğradığınız soğanları koyun. Orta ateşte biraz soteleyin. Dörde böldüğünüz rezene yumrularını tencereye ilave edip biraz pişirin. Garnitür karışımını ekleyin. Biraz garnitürle çevirdikten sonra portakal suyunu katın, tencerenin kapağını kapatıp yarım saat pişirin. Dere otuna benzeyen uzantılarını incecik doğrayıp içine ekleyin. Bu şekilde 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım, bende hiç pişirmedimde, yemedimde!Aslında biliyorum ama hiç tadını bilmeyince yapmakta hiç aklıma gelmedi doğrusu...
YanıtlaSilEllerine sağlık şaşkınlıkla bakıyorum rezeneyle yeni tanıştım:)) çayını çok severim ama taze halini görmemiştim pazar da bakarım bu hafta:)
YanıtlaSilbulabilirsem uygularım. çok teşekkürler.
Nedense hem tadını hem de lezzetini çok seviyorum,eline sağlık Aslı'cım.
YanıtlaSil