HIZLI YAZ TURŞUSU
Malzemeler
* 4 kemer patlıcan
* Yaklaşık yarım kg çarlıston biber
* 5 diş sarımsak
* 1 çay bardağı sirke (isteğe bağlı daha fazla olabilir)
* Zeytinyağı
Malzemeler
* 4 kemer patlıcan
* Yaklaşık yarım kg çarlıston biber
* 5 diş sarımsak
* 1 çay bardağı sirke (isteğe bağlı daha fazla olabilir)
* Zeytinyağı
Bir tencerede su kaynatıp içine alacalı doğradığınız patlıcan parçalarını koyun. Yaklaşık 15 dakika piştikten sonra iri çarlıston biber parçalarını ekleyin. 10 dakika hep beraber pişsinler. Suyuyla beraber derin bir kaseye alın.
Beş diş sarımsağı havanda dövün. Biraz tuz ekleyip iyice püre haline getirin. Zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip sarımsaklı bir sos elde edin. Kasedeki haşlanmış sebzelerle sosu birleştirin.
Buzdolabında en az bir saat bekleterek servis edin.
Arkadaşım Sevil'le beraber Keşkek yanına hazırladık. Keşkeğe gerçekten çok yakışıyor.
Bu turşunun ipucu, patlıcanları tuzlu suda bekletmemek. Direk doğrayıp hazırlayabilirsiniz. Salata, Keşkek ve turşu bence çok güzel bir menü.
Afiyet olsun.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilPratikmiş canım. Ellerine sağlık. Ben keşkek takıldım. Çok severim kendilerini....Sevgiler
YanıtlaSil