Kipa Yöresel Lezzetler Festvali kapsamında blogger arkadaşlarım ile birlikte 13 Haziran Cumartesi Günü İzmir Kipa Bornova Forum davetlisiydim.
Kipa dinamik ekibiyle bizi kapıda karşıladı. Daha önceki etkinlikte olduğu gibi , birlikte vakit
geçirmekten çok memnun oldum. Her şey için çok teşekkür ederim.
Yöresel Lezzetleri bünyesine taşımış olan Kipa'yı tebrik ediyorum. Yerel üreticilere "Kipa Mandıra Lezzeti " markasıyla ürünler ürettirmiş. Artık alıştığım mandıra lezzetini, yerel tatları Kipa Mandıra Lezzeti Markasıyla bulabilceğim için mutluyum.Uzaklardan, yöresel gıdaları sipariş etmeye gerek kalmadı, marketimiz Kipa'da bu ürünler mevcut.
Tüm blogger arkadaşlarla mağaza içerisin de kurulan stantlarda tadım yaptık, yöresel
lezzetler ve Kipa hakkında bilgilendirildik. Kipa belirli dönemlerde
çeşitli illerimizden yöresel ürünler getirerek İzmirlilerin de bu
lezzetlerle buluşmasını sağladı.
Bir de doğal nar suyu gelmiş. Zamanında
toplanan narlar, hemen sıkılıp, dondurulmuş. Her mevsim çocuklarımıza içirebileceğimiz
doğal ve güvenli bir nar suyu. Çeşit çeşit peynir ve yoğurt, mantı,
künefe tadımları yaptık.
Festival süresince Afyon’un sucuğundan Trabzon’un peynir çeşitlerine,
Konya’nın kaşarından Kayseri’nin pastırmasına, Bursa’nın dönerinden
Antakya’nın künefesine, Adana’nın şalgam suyundan Çeşme Alaçatı
kurabiyelerine, Ödemiş’in yoğurdundan Kıbrıs’ın hellim peynirine kadar,
Anadolu’nun pek çok farklı yöresinden gelen lezzetler Kipa
müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Tüm bu lezzetlerin indirimli
fiyatlarla satışa sunulduğu festival, özel tadım akitiviteleri ve
haftasonları düzenlenen halk dansları gösterileriyle de
zenginleşiyor. Bu festival aynı zamanda yerel markaların bilinirliğinin
artması açısından da önemli.
Kipa Yöresel Lezzetler Festivali – katılımcı firmalar ve ürünleri:
- Konya’dan Cebel peynirleri
- Trabzon’dan Kebir tereyağı ve peynirleri
- Silivri’den Arslan yoğurtları
- İzmir Ödemiş’ten Bademli yoğurdu
- İzmir Tire’den Tire süt ürünleri
- Afyon’dan Cumhuriyet sucukları
- İstanbul’dan Tokana kayseri mantısı (soyasız, gerçek kıyma lezzetiyle ev mantısı), paçanga böreği, içli köfte
- Antakya’dan Künenfes künefe
- Manisa’dan Narturel nar suyu
- İzmit’ten İkbal pişmaniye
- Balıkesir’den Balmar süt
- Çanakkale’den Altındane turşu
- Kütahya’dan Tombul ev tarhanası
- Adana’dan Adanus şalgam suyu
Sonra Forum Bornova içerisinde bulunan Özsüt’te kahvaltı yaptık. Kahvaltıda Kipa'da satılan peynirleri denedik. Oldukça dolu, eğlenceli bir etkinlikti. Misafirperverliği için Kurumsal İletişim Müdürü Ayşe Bilge Canuyar’a,
Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan’a, tüm Kipa ailesine, bu güzel
fotoğraflar için Serdar Kaya'ya çok teşekkür ederim.
Güzel bir etkinlikmiş.
YanıtlaSilSevgiler
Harika biir etkinlikti canım, sizlerle olmak çok güzeldi! Kipanın yöresel tatlara ağırlık vermeside süper, gerçekten ürünleri beğendim...
YanıtlaSil