10 Haziran 2015 Çarşamba

Şehriye Çorbası


ŞEHRİYE ÇORBASI
*  1 su bardağı arpa  şehriye
*  2 yemek kaşığı salça
*  1 yemek kaşığı tereyağ
*  Tavuk suyu, ya da 1 adet tavuk bulyon
*  Maydonoz parçaları, tuz ve karabiber

Tencereye tereyağını ve şehriyeleri koyup kavurun. Kokuları çıkıp, rengi değişince salça ve tavuk suyunu ilave edin. Toplamda bir litre su kıvamı için yeterli olacaktır.  Genel kural, bir bardak erişteye bir litre su şeklindedir. 
Kaynadıktan sonra tuzunu ayarlayıp, maydonoz parçaları ve limonla servis edin. Afiyet olsun. 

2 yorum:

  1. Çok sevdiğimiz çorbadır. Sıkça da yaparım.Ellerine sağlık Aslıcım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bol limonlu yazın en sevdiğim çorba ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler