Lorlu Biber Konservesi
Malzemeler:
* 1 kg kırmızı küçük biber
* Yaklaşık 750 gr lor peyniri
* 1 Yemek kaşığı çörek otu
* Bir tutam maydonoz
* Yarım çay bardağı süt
* Zeytinyağı
* Aralara koymak için tane karabiber ve biberiye
Biberleri ayıklayıp, içlerini çıkarın. Güzelce yıkayıp, tüm çekirdeklerden kurtulun. Bir tencereye su koyup kaynatın. Biberleri 5 dk haşlayıp soğuk su bulunan derin kaba alın. İç malzemesi için, lor peynirini kaba koyun. Çörekotu, kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın. Tuz miktarını tadına bakarak ayarlayın. Eğer lor peyniri çok sertse, süt ekleyerek daha yumuşak bir iç elde edin. Peyniriniz zaten yumuşaksa süt eklemenize gerek yoktur.
Biberlerin içinin suyunu boşaltıp, peynirli harç koyarak dizin. Yumuşak dolmalar olduğu içinistediğiniz şekli alacaklardır. Söylediğim malzemeden yukarıda gördüğünüz üç kavanoz çıkıyor. Bu şekilde ağzına kadar doldurduğunuz biberleri tamamen zeytinyağıyla doldurun. Aralarına tane karabiber ve biberiye koyun. Buzdolabında 10-15 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Sofralarda meze olarak, ya da kahvaltılarda iştah açıcı olarak kullanılabilir. Afiyet olsun.
Bayıldım tam benlik bir yiyecek bu yapımı da kolay hemen yapmak istiyorum sevgiler
YanıtlaSil