25 Mart 2016 Cuma

Anjelika Akbar İzmir'de


“Anjelika Akbar tuşlara GEA için dokunuyor. Hem de İzmir’de…”
Atatürk Kültür Merkezi, Yunus Emre Salonu
26 Mart 2016 Cumartesi, Saat: 20:30

GEA Arama Kurtarma ekibi deprem tatbikat alanı  inşaatı yararına yapılacak konser için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 

GEA, 21 yıldır ulusal ve uluslararası doğal felaketlerde gönüllü olarak çalışıyor. Dünyanın dört bir köşesinde en zorlu enkazlara en kısa zamanda ulaşmaya ve enkaz altında kalmış felaketzedeleri hayata döndürmeye çabalıyorlar. Uluslararası platformda asıl dikkat çeken ise gönüllülerden oluşan ekibin dünyanın her bölgesine en kısa zamanda ulaşması. 

GEA Genel Koordinatörü Sosyolog Umut Dinçşahin'in neden Anjelika Akbar diye sorusuna cevabı şöyle:

"İlham kaynağımız aynı!
GEA gönüllüleri olarak dünyanın değişik ülkelerinde yaptığımız arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarında derin bir içsel tecrübe yaşıyoruz.  Sanatın derin ilhamı hassas ruhların tecrübelerini ifade etmede çok kıymetli. Anjelika Akbar’ın müziği yaşam ve ölümle sürekli karşı karşıya kalan bizler için yaşamın anlamı ve içerikle gerçek bir buluşma. Müziği hem naif ve bir o kadar da güçlü. Afetlerde ve Zor zamanlarda Anjelika Akbar’ın sanatsal ilhamı mücadele etme konusunda bize destek oluyor. Kendisine katkılarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz."
GEA Eğitim Koordinasyon Operasyon Merkezi'nde ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikatlar yapılacak. Bu konser için bilet alan herkes ekibin ilhamına ortak olacak. Hatta belki kurtarılmayı bekleyen bir cana daha ulaşacak."

Bu görkemli konsere tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Yer: Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Yunus Emre Salonu
Bilet için:
Aktiffelsefe Bornova Şubesi, Tel: 373 27 29  &  0505 727 84 11
183. Sk. No:10 Boztok Apt. Kat:1 Daire:16 Bornova / İZMİR

AKM Gişe:
Biletix  http://www.biletix.com/etkinlik/TKF54/IZMIR/tr

Anjelika Akbar biletleri. - biletix.com
www.biletix.com
Atatürk Kültür Merkezi, 26 Mart tarihinde Anjelika Akbar ile anlamlı bir konsere imza atacak. GEA ama kurtarma ekibi gönüllü olarak çalışan ve birçok ...

Bornova Palme Kitapevi, Çankaya Migros, İzmir Park AVM D&R, Karşıyaka Pan Kitapevi
Tel: 445 29 19 & 0532 134 04 34
ANJELIKA AKBAR:
400’den fazla bestesi bulunan Anjelika Akbar 2,5 yaşında nota biliyor ve piyano çalabiliyordu. 4 yaşında Moskova Çaikovsky Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin dikkatini çekti ve konservatuar bünyesindeki harika çocukların okuduğu okula kabul edildi.Albümleri:
1993 yılında Türk Vatandaşlığına geçen Anjelika Akbar’ın  10 tane albüm çalışması vardır. 
1999 Kendi prelütlerinden oluşan ilk albümü ‘’Su’ 
2002 Vivaldi ‘’Dört Mevsim‘’ keman konçertolarının dünyada ilk kez solo piyano uyarlaması. Sony Music International etiketiyle çıktı ve Sony Classical kataloğuna girerek, bu katalogdaki ilk Türk Klasik Müzik albümü oldu. 
2002 “Bir’den Bir’e” 
2003 Bach’ın eserlerini Doğu enstrümanları ile harmanladığı ‘’Bach A L’Oriantale‘’ 
2005 ‘’Bir Yudum Su‘’ 
2009 “Raindrops by Anjelika” 
2010 “İçimdeki Türkiyem” 
2011 Şubat “Likafoni” 
2011 Kasım “Beni Unutma Orijinal Film Müzikleri” 

 Aktiffelsefe ve GEA, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği logolarıdır.

YENİ YÜKSEKTEPE KÜLTÜR DERNEĞİ, 2015’te27.YILINI KUTLAYAN FELSEFE, 
KÜLTÜR, GÖNÜLLÜLÜK ALANLARINDA ÇALIŞMALAR YAPAN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR.
Ayrıntılı Bilgi için: 
www.aktiffelsefe.org 
         www.gea.org.tr

24 Mart 2016 Perşembe

Kahve Tablası


Canım oğlum atölyede enfes şeyler yapmaya başladı :)






17 Mart 2016 Perşembe

Bildiklerinizi Unutturacak Yepyeni Pudingler

Pudingler hem hazırlama kolaylığı hem de lezzetiyle, büyük küçük hepimizin favorisi oldu. Sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Ben Pakmaya pudingleri özellikle beğenirim. Çevremden de bu yönde olumlu değerlendirmeler gelir. “Pudinglerde daha başka ne çeşit olabilir ki?” diye düşünürken, yakınlarda Pakmaya'nın yeni pudinglerini deneme imkanım oldu.



Bir kere çok farklı, çok iddialı çeşitler. Bizden, bizim damak tadımızdan lezzetler taşıdıkları belli oluyor: İsimlere, çeşitlere bakar mısınız? Ballı Bademli Puding, Güllü Puding, Türk Kahveli, Çikolatalı Portakallı, Vanilyalı Tarçınlı... Sizce de harika değil mi?  Üstelik ambalajları da çok etkili, dikkat çekici. 

Durur muyum, peş peşe denedim. Sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim: 
Tek kelimeyle harika... Yani, puding hafifliğini geleneksel damak tatlarımızla birleştirmek çok akıllıca bir fikir. Dahası, seçtikleri, oluşturdukları çeşitler enfes. Ve unutmadan, Pakmaya kalitesi, özeni gerçekten kendini gösteriyor.

Ballı Bademli’de gerçek, tatlı badem parçaları bal ile çok güzel uyum yakalamış. 
Türk Kahveli, evet halis Türk kahvesiyle, süte de çok güzel yakışmış! 
Güllü... Hakikaten mis gibi gül tadı veriyor; meğer onda da kurutulmuş gül yaprağı tozu varmış. 
Gurme çikolatalarda portakal çeşnili olanlar meşhurdur, Pakmaya Çikolatalı Portakallı çeşidini de yaparak iyi etmiş: Portakalın ferahlığı çikolatanın lezzetiyle birleşmiş.
Vanilyalı Tarçınlı'ya gelince; mis gibi vanilya ve tarçın birbirine çok yakışmış.

Dedim ya, ben böylesini ilk defa gördüm. Ne diyeyim, bravo Pakmaya, kutlarım... Böyle insanın aklını başından alan yeniliklere devam:)

Pakmaya’nın diğer yenilikleri ve enfes tarifleri için www.mutfaginyildizi.com sitesini mutlaka takip edin. 




Bir boomads advertorial içeriğidir.


Etli Arpa Şehriye Pilavı


ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVİ
Malzemeler
*  Yarım kg sotelik et
*  1 paket arpa şehriye
*  2 yemek kaşığı tereyağ
*  1 yemek kaşığı zeytinyağı
*  Sıcak su

Eti yayvan bir tavaya alıp, zeytinyağında soteleyin. Pilav tenceresinde şehriyeleri tereyağında kavurun. Etler suyunu çekip, pişince şehriyeye ekleyip karıştırın. Tuzunu, karabiberini ekleyip, sıcak su verin. Şehriyeler, pirince göre daha çok su çeker. Pilav suyunu çekip, birazda demlenince servis edin. Afiyet olsun. 

16 Mart 2016 Çarşamba

Ayva Tatlısı


AYVA TATLISI
*  2 ayva
*  1.5 su bardağı toz şeker
*  Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
 *  1 su bardak su
*  Üzeri için kaymak

Ayvaları soyup, ikiye bölün. Çekirdek evciklerini çıkarıp tencereye dört parçayı koyun.  Üzerine su ve şeker ve boyayı döküp pişirin.  Suyunun kıvam alması için birazcıkta kapağı açık pişirin.

Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. Biraz dinlendikten sonra bir top kaymakla servis edin. Afiyet olsun.