18 Mayıs 2016 Çarşamba

Dikey İmam Bayıldı


İMAM BAYILDI
Malzemeler
*  5 kemer patlıcan
*  4 orta boy kuru soğan
*  2 iri domates
*  4 diş sarımsak
*  Maydonoz yaprakları
*  Sivri biber / çarliston biber
*  Zeytinyağı
*  Tuz ve şeker
 
Patlıcanları ikiye bölüp , içini boşaltın. Sıvı yağda kızartıp borcama dizin.  Soğanları piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın. Tavada, zeytinyağında çevirin. İçine ince doğradığınız sarımsakları, tuz ve bir tatlı kaşığı şekeri ekleyip kavurun. Domatesleri de küp küp doğrayın. Kavrulmuş soğanlara ekleyip, sotelemeye devam edin. En son içine maydonoz ekleyin. Biraz soğuyunca, patlıcanların içine hazırladığınız harçla doldurun.
 
 Bir tatlı kaşığı salçayı küçük bir kasede eritip, patlıcanların kenarına dökün. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Patlıcanların lezzetli olduğu şu günlerde tavsiye ederim. Borcamda dizili güzel duruyor. Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler