MUHALLEBİLİ ŞEKERPARE
Malzemeler
* 1 paket şekerpare
* 2 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
* 6 su bardağı süt
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bbardağı un
* 1 çay bardağı nişasta
* 1 kaşık tereyağı
* 1 paket vanilya
2 bardak şeker ile 2 bardak suyu bir tencerede kaynatın. İçine şekerpareleri koyup pişirin. Ters yüz ederek iki tarafınıda eşit pişirin.
Muhallebi için süt, şeker, nişasta ve unu tencerede karıştırıp homojen hale getitin. Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz hafif muhallebi olacak. Porsiyonluk kapları sudan geçirip içlerine birer şekerpare koyun. Üzerlerini muhallebi ile örtün. Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Soğutup servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler