4 Nisan 2017 Salı

Pastırmalı Fırın Makarna



PASTIRMALI FIRIN MAKARNA
*  1 paket firın makarna
*  400 gr pastırma
*  2 diş sarımsak

Beşamel Sos İçin:
- 1/4 Paket margarin
- 1 Kahve fincanı un (65 gr)
- 2,5 Su bardağı süt ( 500 ml)

Üzeri İçin:
- 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 

Bir paket fırın makarnayı, bol tuzlu suda haşlayın. Haşlarken içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerinden bir su bardağı soğuk su döküp, süzün. Fırın kabınıza makarnanın yarısını koyun. Üzerine pastırma dilimlerini serip,iki ince dilimlenmiş sarımsağı ekleyin. Makarnanın geri kalanını koyun.


Başka bir tencerede margarini eritip, unu kavurun. Kokusu çıktıktan sonra üzerine yavaş yavaş sütü ekleyip beşamel sosu hazırlayın. Tüm kabı beşamel sosla kaplayıp en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. Fırında yaklaşık 35-40 dk piştiğinde börek gibi kızarır. Afiyet olsun.