24 Nisan 2011 Pazar

Zeytinyağlı Yemek Yarışması



Merhabalar,
Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği "Zeytinyağlı Yemek Yarışması" nı duyuruyorum. Aman dikkat bugün son gün. Ben dün müracaatımı yaptım. Annem, yine beni elerler kendini finale çıkarırlar diye önce müracaat etmek istemedi. "Olurmu öyle şey anneciğim, maksat katılmak" dedik, ikna ettik. Bugünde o başvuracak. Katılmak isteyenlere, izleyici olmak isteyenlere duyurulur. Yarın görüşürüz.


İlgilenenler için program şöyle:
5 Mayıs PERŞEMBE


Seminer Programı
10.30–12.00 Nikâh Sarayı
Açılış Konuşması: Dr. Mustafa TAN Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Bşk.
Zeytin ve Zeytinyağının Yaşamımızdaki Yeri: Ümmühan TİBET (Kim. Müh) UZZK Yn. Krl. Ü.
Zeytin ve Zeytinyağının Sağlığımız Açısından Önemi: Doç.Dr. Levent KÖSTEM

13.00–17.00 Bostanlı Park Kafe
Yemek Yarışması Alanı ve Stantların Açılışı
Zeytinyağlı Sabun Yapımı
Çocuklara Sürdürülebilir Zeytinyağı Tadım Aktivitesi
Zeytin Konseptli Ürün Sergileri
Müzik
Ege Halk Oyunları
6 Mayıs CUMA
Yarışma Programı
10.30–16.30 Bostanlı Park Kafe
Açılış Konuşması: Karşıyaka Belediye Bşk. Cevat Durak
Zeytin konseptli ürün sergileri, müzik, Ege Halk Oyunları eşliğinde
10.30–12.00 Zeytinyağlı Yemeklerin Tadımı ve Değerlendirmesi
13.00–15.30 Zeytinyağlı Hamur İşleri, Pasta ve Tatlılar ve Değerlendirmesi
16.00–16.30 Ödül Töreni





KARŞIYAKA BELEDİYESİ
2011 KARŞIYAKA SAĞLIKLI BESLENME VE YEREL LEZZET GÜNLERİ
5–6 MAYIS

YARIŞMA ŞARTNAMESİ
YARIŞMA KONUSU: Sağlıklı Beslenme
TÜRÜ: Yemek Yarışması
AMACI: Akdeniz Tipi Beslenmenin (Zeytinyağlı yemeklerin) sağlığımıza katkısı konusunda halkı motive etmek.
KAPSAMI: Her türlü zeytinyağlı yemek
HEDEF KİTLESİ: Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikamet eden yemek yapımı konusunda profesyonel olmayan 18 yaşını doldurmuş tüm kişiler.

YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışma duyurusu 4 Nisan 2011
Son başvuru tarihi 25 Nisan 2011
Seminer ve yarışma alanı açılışı 5 Mayıs 2011
Yarışma günü değerlendirme ve ödül töreni 6 Mayıs 2011

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Zeytinyağlı yemekler
Zeytinyağlı hamur işleri pasta ve tatlılar
DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Görüntü,
Lezzet,
Sunuş biçimi,
Orijinallik,
İçerik-kompozisyon
1. KATEGORİ JÜRİ ÜYELERİ
1- Dr. Mustafa TAN Ulusal Zeytin Ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Bşk.
2- Kim. Müh. Ümmühan TİBET (UZZK Yön. Krl Üyesi)
3- Dt. Handan ARDA ( Karşıyaka Bld. Sağlık İşleri Müdürlüğü)
4-Yrd. Doç. Dr. Nilgün GÜRKAYNAK ( İ.E.Ü. Mutfak San. Ve Yön. Böl. Müdürü)
5- Öğr. Gör. Alexia YENEL ( İ.E.Ü. Mutfak San. Ve Yön. Böl.)

2. KAREGORİ JÜRİ ÜYELERİ
1- Birsen DURAK
2- Kadri BİLGİN (Karşıyaka Bld. Bşk. Yrd.)
3- Kim. Müh. Ümmühan TİBET (UZZK Temsilcisi)
4- Prof. Dr. Sibel KARAKAYA (Ege Ün. Gıda Müh. Böl.)
5- Prof. Dr. Sedef Nehir EL (Ege Ün. Gıda Müh. Böl.)

YARIŞMA DEĞERLENDİRME KOMİTESİ
1- Dr. Ayhan BÖREKÇİ ( Karşıyaka Bld. Sağlık İşleri Md.)
2- Zir. Müh. Fadime ÇAKIR ( Karşıyaka Bld. Sağlık İşleri Müdürlüğü)
3- Şahin ŞAHİN ( Karşıyaka Bld. Sağlık İşleri Müdürlüğü)
ÖDÜL (Her iki kategori için)

Birincilik Yemek Takımı ve Özel Üretilmiş Zeytinyağı
İkincilik Çatal Kaşık Takımı ve Özel Üretilmiş Zeytinyağı
Üçüncülük Kahvaltı Takımı ve Özel Üretilmiş Zeytinyağı
Jüri özel ödülü Neskafe Takımı ve Özel Üretilmiş Zeytinyağı

BAŞVURU VE İLETİŞİM

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü
Tel: (0232) 369 27 30 – 369 56 41
Adres: 1743 Sokak No:11 Karşıyaka /İzmir

KATILIM KOŞULLARI

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikamet eden yemek yapımı konusunda profesyonel olmayan 18 yaşını doldurmuş tüm kişiler yarışmaya katılabilir.
Kişiler yarışmaya sadece bir kategoride katılabilirler.
Yarışmaya katılım 1. kategori 30 kişi 2. kategori 30 kişi ile sınırlıdır. Son başvuru 25 Nisan 2011 mesai bitimine kadardır.
Katılımcılar yarışmaya katıldıkları yemeğin malzeme listesini ve yapılışını son başvuru tarihine kadar eksiksiz olarak müdürlüğümüze teslim etmek zorundadır.
Yarışmacı yemeğin yapımında yağ olarak sadece zeytinyağı kullanmalıdır,
veya kurumumuzca verilen zeytinyağını kullanabilirler.

Yarışmaya katılacak olan kişilerin, 5 Mayıs günü yapılacak olan eğitim seminerine katılmaları zorunludur.
Yarışmacılar kendi isimleri ile yarışacaklardır. Ödül plaketleri isme hitaben yarışma bitiminden en geç 7 gün içinde kendilerine teslim edilecektir.
Yarışmacılar yemekleri evde pişirip hazır olarak getireceklerdir. Katılacakları kategorinin değerlendirmesi başlamadan en az 1 saat önce yarışma alanında sunuma hazır olarak bulunmaları gerekmektedir.
Yarışmacılar yemeklerin sunumu için 1 adet görsel sunum tabağı, 3 adet tadım tabağı hazırlamış olarak yarışmaya katılacaklardır.
Yemeklerin sunumunda; görüntü, lezzet, sunuş biçimi, orijinallik, içerik-kompozisyon gibi kriterlere dikkat edileceğinden yarışmacılar hazırlıklarını bu değerlere göre yapmaları menfaatlerine olacaktır.
Yarışmadan sonra yarışmaya katılan yemeklerin tarifleri ve resimleri yarışmacıların isimleri ile birlikte kurumuzca yayınlanacak kitapçıkta yer alacaktır. Ayrıca tüm yarışmacılara bu kitapçık hediye edilecektir.
Yapılan ön değerlendirme sonucunda katılımcıların yarışıp yarışmayacağı 27 Nisan 2011 tarihinde mesai bitimine kadar kendilerine bildirilecektir.
Yukarıdaki şartları kabul eder, verdiğim bilgilerin doğruluğunu teyit ederim.

…/04/2011
ADI SOYADI:
T.C. NO:
DOĞUM YILI / YERİ:
ADRES / TELEFON:

YEMEĞİN ADI:
İMZA






Telefon : SANTRAL 0232 - 399 40 00 / E-POSTA ADRESI: info@karsiyaka.bel.tr
Bahriye Uçok Bulvari No:5 Karsiyaka / IZMIR

3 yorum:

  1. Anne kız arasında olurmu öyle şey teyzeciğim :) .Çok tatlı bu anneler yaaa.
    Umarım ikiniz de başarılı olursunuz.
    Seviglierimle.

    YanıtlaSil
  2. İnşallah canım. Heyecanlıyım. Bakalım nasıl olacak?

    YanıtlaSil
  3. İkinize de başarılar dilerim Aslı'cığım.
    Güzel haberlerinizi bekliyorum:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler