1 Aralık 2012 Cumartesi

POAÇA

Yıllar önce bir arkadaşımın annesinden aldığım bu tarifi çok seviyorum. Pratik ve lezzetli.








AYCAN TEYZE'NİN POAÇASI

Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 100 gr tereyağı (erimeden oda ısısında)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı peynir rendesi
- Tuz, kabartma tozu
- 1 yumurtanın beyazı hamura, sarısı üzeri için


Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi yoğurun, yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış fırında 30 dk da pişirin. Pazar kahvaltıları yada öğlen çayları için yumuşak ve lezzetli.


    Tarifi iki ölçüden yaptığınızda tamboy fırın tepsisini dolduruyor. Yukarıdaki ölçü mini fırın tepsileri içindir. Hamura biraz kıyılmış dereotu koyup, peyniri hamurun arasına koyduğunuzda pratik safinaz poaçalarınız olur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler