Bu yıl evde hemen hemen her hafta ıspanak pişirdim. Yemeğini yaptım, yumurtalısını, böreğini yaptım. Hemen herşeyi denediğimi düşünürken, eşim karşımda 1 kg ıspanakla bana bakıyordu. Sıkıldım demek istemiyorum. Çünkü ıspanağı çok severim ve tam zamanı. Şimdi sıkılıp iki ay sonra özlemek çok saçma.
Aklıma eski birim şefimiz Müge Abla geldi.Yıllar önce Müge Abla bana ıspanak yatağında beşamal soslu tavuk anlatmıştı. Kafamdaki çarklar, gacırdaya gucurdaya döndü, hafta sonu Müge Abla'mı anarak onun tarifini denedim.
ISPANAK YATAĞINDA TAVUK
Malzemeler:
- 750 gr ıspanak
- Yarım kg tavuk göğüs eti
- 1 soğan
- Zeytinyağı
- Yarım çay bardağı süt
Beşamel Sos İçin:
- 1/4 Paket margarin ya da tereyağ
- 1 Kahve fincanı un (65 gr)
- 2,5 Su bardağı süt ( 500 ml)
Üzeri İçin:
- 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında çevirin. Kavrulmaya başlayınca doğranmış ıspanakları ekleyip kavurun. Biraz tuz ve karabiberle tatlandırın.
Başka bir tencerede tavukları azıcık yağda kavurun. Süt ilave edip, sütü çektirin. Pişmiş tavuk parçalarını ıspanakların üzerine serin.
Beşamel sosu hazırlamak için, küçük bir tencerede margarini eritip unu ilave edin. Unun kokusu çıkınca sütü azar azar ilave edip sos kıvamına getirin. Sosu tavukların üzerine döküp, rendelenmiş kaşarla tüm kabı kaplayın.
Pişince enfes görünüyor.
Dilim, dilim servis edin.
çok nefisss ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Offfo Aslıcım ne yaptın sen yahu? :)) Görüntü süper, lezzeti tahmin etmekse gayet mümkün.. Ellerine sağlık, nefis görünüyor ablacım..
YanıtlaSilGörüntüye bayıldım tadı kimbilir ne güzeldir... Aslıcım ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBir de karnabaharlısını denemeni tavsiye ederim canım. Oda inanılmaz lezzetli oluyor:))))
Sevgiler...