18 Şubat 2013 Pazartesi
TAT ile Fırında Kanat
FIRINDA TAVUK KANATLARI
Malzemeler:
- Yaklaşık 750 gr tavuk kanadı
- 2 diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı Tat Köy Domates Salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Sumak, kırmızı pul biber, karabiber , kekik
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Tavuk kanatlarını yıkayıp, süzün. Tat Köy Domates Salçası, kimyon, yoğurt, tuz ve diğer baharatları harmanlayıp kanatlarla birleştirin. Yaklaşık 2 saat buzdolabında marine edildikten sonra borcama dizip 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Kanat genelde yaz aylarında mangalda tüketilir. Uzun tamandır yemeyince özlemişiz.
Egeden Tarifler, Müberra Hanım'ın blogunda bahsettiği Tat etkinliğine katıldım. Hafta sonu, kargocu kapıyı çalınca çok şaşırdım. Elinde Tat'tan bir koliyle geldi.
Egeden Tarifler, Müberra Hanım'a da vesile olduğu için, Tat ailesine gönderdikleri ürünler için teşekkür ederim. Soğanlı domates ve soğanlı biberli domatesi daha önce denemedim. Merak ediyorum nasıl olduklarını.
Tavuklar çok iştah açıcı görünüyor. Yarışmaya gösterdiğin ilgi için teşekkürler :)
YanıtlaSilHarika görünüyorlar ;-)
YanıtlaSilCanım görüntü nefissss :) Ellerine sağlık. Hediyelerini de afiyetle tüketin inşallah...
YanıtlaSilSevgiler...