3 Mayıs 2014 Cumartesi

Çilekli Sos ve Böğürtlenli Sos




Geçtiğimiz günlerde Aslı Abla'nın blogunda gezerken çilek sosu tarifini hatırladım. Bostanlı Pazarı'nın güzel çilekleri ve karadutlarıyla bende hazırladım.

ÇİLEKLİ SOS
Malzemeler
*  1 su bardağı doğranmış çilek
*  3 yemek kaşığı toz şeker



1 su bardağı doğranmış çileğin üzerine şekeri dökün ve bir gece buzdolabında bekletin.  Tüm yapılması gereken bu. Ertesi gün dolabı açtığınızda sosunuz hazır.  Çilek müthiş sulanıyor.  Ben genelde irmik tatlısıyla bu sosu tüketiyorum. Vanilyalı puding ya da pastalarınızda da kullanabilirsiniz.

KARADUT SOSU
Malzemeler
*  1 su bardağı karadut
*  3 yemek kaşığı toz şeker


Karadutları ısıya dayanıklı bir bardağa/ kaseye koyup üzerine şekeri dökün.  Karadut, çilek gibi çabuk sulanan bir meyve değil. Bir parmak su ekleyip mikrodalgada 2 dakika orta seviyede ısıtın. Bir gece yine buzdolabında bekletin. Bu sayede iyice özdeşleşiyor. Ertesi güne sosunuz hazır.  İster taneli, isterseniz blendırdan geçirip püre halinde kullanın.  Biz taneli seviyoruz. Küçük pastaların üzerinde çok şık duruyor.
Bu vesileyle Aslı Abla'ya da kocaman sevgiler.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ohhh, mesela o "sunta" tabir ettiğimiz diyet bisküvileri bandırmak için, ne süper olur değil mi Aslıcım.. Başka bir dolu yerde de.. Ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler