1 Mayıs 2014 Perşembe

Gül Reçeli


Yağmurlu geçen şu günlerde güller coşmuş durumda.  Her yerde rengarenk güller açıyor. Bunu fırsat bilerek gül reçeli yaptık.  Gıyır gıyır yapraklar ağızda hoş bir tat bırakıyor.

GÜL REÇELİ
Malzemeler
*  250 gr gül yaprağı
*  3,5 bardak su
*  1 kg şeker
*  yarım limon suyu



Suyla şekeri birleştirip basit şurup hazırlayın.  Kaynayan şurubu biraz koyulaştırın. İçine yıkanmış gül yapraklarını ve limon suyunu ekleyin. Biz, su gibi reçelden hoşlanmıyoruz. Bizim için sürülebilen kıvam idealdir.

Genelde pembe kokulu güllerden reçel yapılır. Kırmızı olanlar rengi koyulaştırır. Beyaz ve sarılar açar. Reçele bir limon suyu konabilir. Belki tadını asitlendirir, aromayı bozar diye cesaret edemedim.

Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Aslıcım, gülsuyu koymadan gül kokabildi mi reçel, onu merak ettim.. Ellerine sağlık ablacım :)

    YanıtlaSil
  2. Serap Ablacım hiç gül suyu koymadım. Tüm güller kokulu güldü. Renkleri karışık toplandı. Azıcık kırmızı, diğerleri çoğunlukla pembeydi. Kokulu güllerden yapın, enfes oluyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler