Malzemeler
* 100 gr (1 kase kadar) meyan kökü
* 1 lt buz
Meyan kökünü makarna süzgüsünde yıkayıp üzerine 1 lt buz koyun.
Buz eridikçe meyan aşağıda şerbetiniz hazır olacak. Yaklaşık 2 saatte tüm buz erir. Aşağıda biriken süzüntüyü tülbentten süzüp servis edin. Karanfil ve tarçın kabuğu ekleyerek tadını yumuşatabilirsiniz.
İçimi benim için farklı olan bir içecek. Küçüklüğünden beri bu tada alışık olanlar içinse vazgeçilmez bir lezzet.
Bu tarifi sürekli boğazında gıcık olan, ökdüren Sabiha annem için yaptım. Meyan kökü tatlı bir bitki. Kolanın hammaddesidir. Afiyet olsun.
İyi Bayramlar dilerim..
YanıtlaSilBen de meyan kökünü çok acı olarak bilirdim. Hatta colayı tatlandırabilmek için çok miktarda şeker kullanıldığını duymuştur. tabii ki sadece duyum benimkisi. Acaba kolay bulunabilen bir bitki mi?
YanıtlaSil