8 Temmuz 2014 Salı
Reyhan Şerbeti
REYHAN ŞERBETİ
Malzemeler
* 1 demet reyhan
* 2 limon kabuğu rendesi
* 2 limonun suyu
* 2 lt kaynar su
* 6 yemek kaşığı toz şeker
Reyhanın yapraklarını ayırıp yıkayın. Elinizle kabaca parçalayıp tencereye koyun. Üzerine kaynar suyu boşaltın. Rengi yeşile dönecektir. Limon kabuklarını ve suyunu eklediğinizde renk değişimini izleyin. Bitki önce yeşil rengi geri alacak, mor rengini suya salacaktır. Toz şekeri de ekleyip karıştırın. Oda ısısında gelinceye kadar dursun. Sonra süzüp, buzdolabında soğutun. Farklı, lezzetli bir aroması var. Afiyet olsun.
Pembe Kekik ve Egeden Tarifler 'in tariflerinde 1 lt su ile şerbet hazırlanıyor. Biz reyhanı Bornova Gürmar'dan aldık, ve oldukça kalındı. Sanırım benim kalın demetimden dolayı 2 lt suyu kaldırdı. Şeker miktarı bu haliyle bize iyi geldi. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler