20 Ağustos 2014 Çarşamba
Şakşuka
ŞAKŞUKA
Malzemeler
* 2 patates
* 2 patlıcan
* 10 biber
* Sıvıyağ
Sos İçin
* 3 iri domates
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 tutam taze kekik
Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Acısı, kara suyu çıkınca , küp doğranmış patates ve biberlerle birlikte bol sıvı yağda kızartın. Ayrı bir tencereye domatesleri ve sarımsağı rendeleyin. Kızgın ateşte pişirin. İçine tuz, kekik parçaları ve sirke ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kızartmanın üzerine sosu dökün. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.
19 Ağustos 2014 Salı
Domates Soslu Fettuccine
Tatil dönüşü eve geldiğimizde buzdolabının kapağını açık unuttuğumuzu gördük. Tüm hazırlıklarım, tüm emeğim çöpü boyadı. Elimde bez ve bir kova suyla kalakaldım. Yolda buzluktan çıkaracağım şeylerden yemek yapmayı planlamıştım. Eşimin telefonu çaldı. Arkadaşı Çanakkale'den gelirken domates ve biber getirmiş. Taze sebzelerle makarna yapmaya karar verdim.
DOMATES SOSLU FETTUCCINE
Malzemeler
* 1 paket fettuccine makarna
Sos için:
* 2 domates
* 1 diş sarımsak
* 1 büyük kapya biberi
* 1 tatlı kaşığı sirke
* Sıvıyağ
Tencereye tuzlu su koyup kaynatın. İçine makarnayı ekleyip 10 dk pişirin. Süzüp, üzerine bir su bardağı su dökün. Tencerenin dibine azıcık yağ koyup makarnayı döndürün.
Sos tenceresinde biraz sıvıyağda kırmızı biber şeritlerini kızartın. Şeritleri başka bir tabağa alıp aynı yağa kabuksuz küp domatesleri atın. İçine küçücük doğradığınız sarımsağı ve sirkeyide ekleyip 5 dk. pişirin.
Tabaklara önce makarna ardından domates sosu ve biber şeritleriyle servis edin. Afiyet olsun.
16 Ağustos 2014 Cumartesi
Etli Badala Fasulyesi
Daha önce zeytinyağlı badala fasülyesi tarifi yayınlamıştım. Bu sene Kızılkeçili pazarında yine badala görünce dayanamadım. Bu sefer etlisini denedim. Eğer pazarda renksiz barbunya - badala fasülyesi görürseniz sizde deneyin.
ETLİ BADALA FASÜLYESİ
Malzemeler
* 1 kg badala fasülyesi
* 300 gr kuzu parça et
* 1 kuru soğan
* 1 yeşil biber
* 2 domates
* 1 tatlı kaşığı salça
* Sıvıyağ
Parça eti ve sıvıyağı koyun. Et suyunu salıp geri çekene kadar soteleyin. Sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Onlarda kavrulunca sırayla yeşil biber ve domatesi ekleyin. En son fasülyeleri ve salçayı ekleyin. Tüm lezzetler karışıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
ETLİ BADALA FASÜLYESİ
Malzemeler
* 1 kg badala fasülyesi
* 300 gr kuzu parça et
* 1 kuru soğan
* 1 yeşil biber
* 2 domates
* 1 tatlı kaşığı salça
* Sıvıyağ
Parça eti ve sıvıyağı koyun. Et suyunu salıp geri çekene kadar soteleyin. Sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Onlarda kavrulunca sırayla yeşil biber ve domatesi ekleyin. En son fasülyeleri ve salçayı ekleyin. Tüm lezzetler karışıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
9 Ağustos 2014 Cumartesi
Kıymalı Yaz Spagettisi
Yaz günlerinde lezzetli, doyurucu ve pratik yemeklere devam ediyorum. Yaz aylarında domates ve biber kullanmayı çok seviyorum. En lezzetli zamanı oluyor.
KIYMALI MAKARNA
Malzemeler
Makarna İçin
* 1 paket spagetti
* 1 lt su
* 1 yemek kaşığı tuz
Kıymalı Sos İçin
* 400 gr kıyma
* 1 kuru soğan
* 1 biber
* 1 domates
* Sıvıyağ
* Tuz - karabiber
Üzeri için
* Sarımsaklı yoğurt
* Kızdırılmış kırmızı biberli yağ ( isteğe bağlı)
Tencerede makarna için tuzlu suyu kaynatın. İçine makarnaların yapışmaması için 1 yemek kaşığı yağ koyun ve spagettiyi tencereye koyun. 10 dk kadar haşlayıp süzün.
Ayrı bir tencerede sıvıyağ ve kıymayı koyup kavurun. Rengi dönünce yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Sırayla yeşil biber ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Yüksek ateşte tuz ve karabiber ekleyerek çevirin.
Servis tabağına spagettiyi alın. Üzerine kıymalı karışımı ekleyin. Sarımsaklı yoğurt ve salatayla servis edin. Afiyet olsun.
5 Ağustos 2014 Salı
Magnolia Puding
Geçen hafta, 1 saatte menü hazırlama kursumuz için Magnolia Puding yaptık. Bu yıl bloggerlar arasında çok moda olan bu tarifi sizde deneyin.
MAGNOLIA PUDDING
Malzemeler
* 1 lt süt
* 200 ml krema
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yumurta sarısı
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket bebe bisküvisi
* 2 muz
Tencereye yumurta sarılarını koyup şekerle çırpın. Un ve nişastayı, sütü ilave edip karıştırın. Ocağı yakıp muhallebiyi pişirin.
Göz göz olunca vanilya ve kremayı ilave edin. Bu şekilde biraz daha pişirip altını söndürün. Rondodan geçirdiğiniz bebe bisküvilerinin yarısını borcamın dibine serin. Kenarlara muz halkaları ile sıralayın. Muhallebiyi döküp üzerine yine bisküvi ununu yayın. Soğuk servis edin. Servis ederken muz dilimleriyle süsleyin. Çok besleyici, görseliyle de iştah açıcı bir tarif. Afiyet olsun.
3 Ağustos 2014 Pazar
Patates Yoğurtlaması
Bu sıcak yaz günlerinde ev ile yazlıklar arasında mekik dokuyoruz. Cuma sabahı çıkıp, pazartesi akşamı eve girince extra hızlı , extra basit yemekler ön planda oldu.
PATATES YOĞURTLAMASI
Malzemeler
* İstediğiniz kadar patates
* Sarımsaklı yoğurt
Üzeri için
* Kızdırılmış biberli yağ
Patatesleri tuzlu suda haşlayıp iri iri doğrayın. Üzerine sarımsaklı yoğurtla kaplayıp kızdırılmış biberli yağ dökün. Patates mantısı da denilen bu basit yemek hem besleyici hem lezzetlidir. Afiyet olsun.