26 Ekim 2015 Pazartesi

SİRKELİ PATLICAN / PATLICAN SİLKME


 Pembe Kekik sitesinin sahibesi Sibel Abla'nın önerisi üzerine düz bir patlıcan yemeği pişirmekten vazgeçtim. Onun patlıcan silkmesini denedim. Bence enfes oldu. Teşekkür ederim :)

SİRKELİ PATLICAN / PATLICAN SİLKME
Malzemeler:
*  1 kg patlıcan
*  1 kuru soğan
*  2 su bardağı dolusu domates rendesi
*  7-8 diş sarımsak
*  4 yemek kaşığı zeytinyağı
*  2 yemek kaşığı elma sirkesi
*  Tuz, karabiber

Patlıcanları alacağı soyup, sap kısmını kesmeden dörde bölün. Bu şekilde tuzlu suda bekletin. Piyazlık doğradığınız soğanları ve iri  halde kalmış patlıcanları , zeytinyağında yaklaşık 7-8 dakika çevirin. İçine domates rendesi ekleyip kaynatın. Sarımsakları rendeleyip içine sirke ekleyin. Hepsi beraber pişirin. Bu pratik tarifi mutlaka deneyin, enfes  bir yemek. Afiyet olsun.




6 yorum:

  1. Hayırlı haftalar, patlıcan silkmeniz çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Aslı'cım bu yaz o kadar çok yaptım ki nefis bir yemek.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yaz yemeği. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Aslı'cım, kesinlikle cok lezzetli bir yemek ve oldukça da pratik...
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Aslı'cım, kesinlikle cok lezzetli bir yemek ve oldukça da pratik...
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler kızlar :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler