19 Ekim 2015 Pazartesi

Tahinli Haşhaşlı Çörek


Bu sabah kahvaltı için Figen, bize ablasının  yaptığı çöreklerden getirdi.
Handan Ablanın ellerine sağlık.
Kendisi Nursel'in Mutfağı'ndan tarifi almış. Odacak çok beğendiğimiz bu tarifi bir kenara not ettik.
Unutmayalım, hep yapalım diye bende yayınlıyorum.


TAHİNLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK
Malzemeler:
 *  7 su bardağı un
*  1,5 su bardağı süt
*  1,5 su bardağı su
*  Yarım su bardağı sıvıyağ
*  1 yemek kaşığı tereyağı
*  1 paket kuru maya
*  1 adet yumurtanın beyazı
*  3 yemek kaşığı toz şeker
*  1 tatlı kaşığı tuz

İçi İçin:
*  1 su bardağı tahin
*  1 su bardağı siyah haşhaş
*  1 su bardağı toz şeker
  Üzeri İçin:
*  1 adet yumurtanın sarısı
*  2 yemek kaşığı pekmez
*  Susam





Ilık süt ve su yoğurma kabına dökülür. İçine sıvıyağ ve oda sıcaklığındaki tereyağ konur. Şeker, tuz, kuru maya, yumurta beyazı da konulduktan sonra unu ilave edilir ve yoğurulur ve 10 dakika dinlendirilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler çıkarılır ve açılır. Hamur açıldıktan sonra içine tahin sürülür. Üzerine siyah haşhaş ve şeker serpilir. 3 hamur bu şeklide üstüste konur ve rulo şeklinde sarılır. Rulo 3 parmak kalınlığında dilimlenir. Bezeler 3’er 3’er bu şekilde sarılıp dilimlendikten sonra yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Yumurta sarısı pekmezle karıştırılır ve ruloların üzerine sürülür. Üzerlerine susam serpilerek önceden ısıtılmış 190 dereye ayarlanmış fırında pişirilir.

1 yorum:

  1. Bu tarifi ben de gördüm ve çok beğendim ellerine sağlık harika olmuş sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler