DEMİR TATLISI
Malzemler:
Hamuru İçin :
* 3 adet yumurta
* 5 çorba kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 su bardağı un
Şerbeti İçin :
* 2 su bardağı toz şeker
* 2-3 damla limon suyu
* 2 su bardağı su
Kızartmak İçin :
* Bol sıvı yağ
Üzeri için:
* Hindistan cevizi ya da tarçın
Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Hamur için yumurtayı yoğurtla çırpın. İçine un ve kabartma tozu ilave ederek çırpmaya devam edin. Kek hamuru kıvamında bir hamur olacak. Bol sıvıyağ konmuş, kızartma tencesinde yağı kızdırın. Kızartma demirini kızgın yağa sokun. Ocağın altını kısıp, kızgın demiri yağdan çıkartın. Demiri, hamur bulamacına batırıp, tencerede kızartın. Bir bıçak yardımıyla kızaran hamuru, demirden ayırın. Şerbet kabında tatlıları biriktirin. Bu işleme hamur bitene kadar devam edin. Tarçın ya da hindistan cevizi sepeleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık,ilk TV de bir yöresel tatlar programın da görmüştüm adından dolayı dikkatimi çekmişti:)
YanıtlaSilafiyetler olsun
Ellerine sağlık Aslıcığım. Görüntüsünü çok beğendim.Harikasın...
YanıtlaSil