3 Temmuz 2016 Pazar

Haşhaşlı Çörek


HAŞHAŞLI ÇÖREK
Malzemeler
*  4-5 su bardağı un
*  1 su bardağı süt
*  1 su bardağı sıvı yağ
*  1 küp yaş maya
*  1 yemek kaşığı toz şeker
*  1 çay kaşığı tuz
*  1 yumurta beyazı ( sarısı üzerlerine)

*İçine sürmek için dövülmüş haşhaş

Hamur malzemeleri için derin bir kapta hepsini koyup karıştırın.  Yaş mayayla bu tarif çok güzel oluyor. Hamuru bekletmeden küçük küçük bezelere ayırın. Merdaneyle açıp üzerlerine yağla inceltilmiş haşhaş sürün. En üsttekine sürmeyin. Beş tane üst üste koyup, bıçakla düzgünce kesin. Ardından dolayıp halka yapın. Üstlerine yumurta sarısı sürün. Halkaları yaparken çörekler şişiyor. Ekstra beklemeniz gerekmiyor.  175 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler