AYRAN AŞI
Malzemeler
* 1 su bardağı buğday
* 1 orta boy kabak
* 2 su bardağı yoğurt
Üzeri için
* Sıvıyağ
* Kırmızı toz biber
* İri ceviz parçaları
* İsteğe bağlı toz nane
Buğdayı bir akşam önceden ıslayın. Tencerede buğdayı haşlayın. Haşlanmasına yakın kabağı küçük küçük doğrayıp ekleyin. Buğdayla kabak özdeşleşerek pişsin. 2 su bardağı yoğurttan ayran yapın. Soğuk soğuk pişmiş buğdayla karıştırın. Üzeri için yağa bir öbek ceviz atarak kızdırın. En son kırmızı biber ekleyin. Soğuk çorbanın üzerine yağı dökün. İsteğe bağlı kuru nane ekleyin. Kızdırılmış cevizli yağ bu çorbaya enfes bir tat veriyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler