7 Nisan 2019 Pazar

BİTLİS KABAK DOLMASI


Bitlis Usulü Kabak Dolması
Malzemeler
*  3 kabak
*  1 su bardağı  ince bulgur ( kabak miktarına göre 1.5 bardakta olabilir)
*  250 gr orta yağlı  dana kıyma
*  Reyhan, tuz, karabiber, toz kırmızı biber
*  Sarımsak
*  Yoğurt
*  Tereyağ
*  Biber domates karışık salça

Bulgur, ince doğranmış  soğan  ve 1 tatlı  kaşığı  salçaya , reyhan, karabiber, kirmizi toz biber ekleyerek hamur haline gelinceye kadar yoğurun.

Kabakları  2 parmak kalınlığında kesip içlerini doldurun. Boru gibi olsunlar. Tencereye dolma halkalarını dizin. Artan içle de küçük  köftecikler yapın. Ben bu küçük köftecikleri de çok seviyorum. Hepsini tencereye dizip bulgurun 1.5 katı suyla pişirin. Dolmaların üzerine tabak kapatarak pişirmeyi unutmayın. 

Yağsız bir şekilde pişirin. Yemek pişip keskin sıcaklığı gittikten sonra tabaklara alıp üzerine sarımsaklı yoğurt  dökün. Küçük bir tencerede tereyağında 1 tatlı kaşığı salçayı açın. Bu yemekte ben zeytinyağında açtım .Çok lezzetli ve tam bir gıda. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler