7 Nisan 2019 Pazar
BİTLİS KABAK DOLMASI
Bitlis Usulü Kabak Dolması
Malzemeler
* 3 kabak
* 1 su bardağı ince bulgur ( kabak miktarına göre 1.5 bardakta olabilir)
* 250 gr orta yağlı dana kıyma
* Reyhan, tuz, karabiber, toz kırmızı biber
* Sarımsak
* Yoğurt
* Tereyağ
* Biber domates karışık salça
Bulgur, ince doğranmış soğan ve 1 tatlı kaşığı salçaya , reyhan, karabiber, kirmizi toz biber ekleyerek hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
Kabakları 2 parmak kalınlığında kesip içlerini doldurun. Boru gibi olsunlar. Tencereye dolma halkalarını dizin. Artan içle de küçük köftecikler yapın. Ben bu küçük köftecikleri de çok seviyorum. Hepsini tencereye dizip bulgurun 1.5 katı suyla pişirin. Dolmaların üzerine tabak kapatarak pişirmeyi unutmayın.
Yağsız bir şekilde pişirin. Yemek pişip keskin sıcaklığı gittikten sonra tabaklara alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Küçük bir tencerede tereyağında 1 tatlı kaşığı salçayı açın. Bu yemekte ben zeytinyağında açtım .Çok lezzetli ve tam bir gıda. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler