
SOĞANLI-SARIMSAKLI EKMEK
Malzemeler:
- 1+1/8 cup süt
- 2,5 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı fındık yağı
- 3 cup un
- 1,5 çay kaşığı ınstant maya
- 2 dal taze sarımsak (yeşil kısımları)
- 8-9 dal taze soğan (yeşil kısımları)

Ekmek makinanızın tavasını yağlayıp, tüm sıvı malzeyi, şeker ve tuzu ekleyin. Üzerine un ve sıvıya değmeyen mayayı ekleyin. Sonra kabaca doğradığınız yeşilliği ekleyin. Basit ekmek modunda 3 saatte hazır oluyor. İkinci fermentasyondan sonra üzerine susam sepeledim. Pişerken taze yeşilliğin kokusu yayılıyor. Ancak o kadar yeşillik koymanıza rağmen ekmeğin içinde hissetmiyorsunuz. Azıcık sarımsağın aroması geliyor, soğanınsa hiç kokusu yok. Yeşillikler taze olduğundan içinde küçücük kalıyorlar. Herhalde pazardan aldığım soğan ve sarımsağa ait olsa selüloz yapısı daha çok hissedilirdi. Biz denedik ve Çınarcık bayıla bayıla yedi. Yemek yayına yemek için uygun görmediğim bir ekmek çeşidi. O kadar hoş kokuluki yemeğin yanında harcanacağını düşünüyorum. Kahvaltılarda taze olarak zeytin ve peynirle süpper olur. Afiyet olsun.

Eline sağlık arkadaşım her zaman ev yapımı lezzetler çok daha güzel sevgilerimle...
YanıtlaSilben hiç evde ekmek denemedim. fırıncı kızı olmamdan kaynaklanıyor sanırım. afiyet olsun size.
YanıtlaSilBen başımı çevirmedim bak:)
YanıtlaSilseverim soğanı sarımsağı pek tüketmesemde ama yemeklere lezzet verenler onlar değilmi zaten?
Ekmek fikri değişik olmuş canım ellerine sağlık.
Sadece evi saran mis gibi kokusu için bile evde ekmek yapılır. Çok lezzetli olmuştur Aslı'cığım. Çınar'ın da senin de ellerinize sağlık.
YanıtlaSil