HUMUS
Malzemeler:
* 1 su bardağı nohut
* 2 tane limon
* 7-8 tane siyah zeytin
* 4 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1 su bardağı tahin
Üzeri için
* Kimyon
* Kırmızı biber
* Kıyılmış maydonoz ve haşlanmış nohut
* Kırmızı biber
* Kıyılmış maydonoz ve haşlanmış nohut
Bir su bardağı nohutu akşamdan ıslatın, sabaha kadar şişsin. Düdüklü tencerede içine bir çay kaşığı karbonat ve bir tatlı kaşığı tuz konmuş suda 20 dakika haşlayın (ben Tefal Clipso kullanıyorum. Eski tip düdüklülerde süre uzun olabilir.).
Sarımsakları soyup, tuzla havanda dövün. Bir limon suyu sıkıp birleştirin. Haşlanmış nohutlarla, limonlu sarımsaklı karışımı ve tahini ekleyip blendırdan geçirin. Tadına bakarak, tahin/limon ya da sarımsak dengesini ayarlayabilirsiniz. Bizim ağız tadımıza bu reçete uyuyor.
Tabaklara boşalttıktan sonra azıcık sıvıyağda kırmızı biber kızdırıp dökebilirsiniz. Sıvıyağdansa tahin lezzeti ön planda olmalıdır. Bu sebeple kırmızı biber ve kimyon sepeleyip, maydonoz ve nohutla süsleyerek servis ediyorum. Denemenizi tavsiye ederim. Çok besleyici, faydalı bir gıda.
Siyah zeytinle de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler