27 Haziran 2015 Cumartesi

Dondurulmuş Limon İle Limonata Yapımı


DONDURARAK LİMONATA YAPIMI
Malzemeler
*  1 limon
*  1 büyük ya da 2 küçük portakal
*  1,5 su bardağı toz şeker
*  1 tatlı kaşığı limon tuzu
*  2,5 - 3 lt su


Limon ve portakalları buzdolabının dondurucu bölümünde dondurun. Donuk meyveleri 5 dakika dışarıda bekletip parmak kalınlığında kesin. Mutfak robotunda toz şeker ve donuk meyve parçaları ile çalıştırın. Muhallebi kıvamında soğuk bir macun elde edeceksiniz. Bir çay bardağı sıcak su içinde limon tuzunu eritin. 2,5 lt su içine macunu ve limon tuzu karışımını ekleyin. Bu haliyle karıştırın. Temiz bir tülbenti süzgüye koyun. Tüm limonatayı süzün. Eğer tadı fazla gelirse yarım litre daha su koyarak ayarlayabilirsiniz. 


Yemeklerin, böreklerin yanına çok yakışıyor. İftar sofrası için oldukça bereketli oluyor.  Mevlütlerde de yapılabilir. Afiyet olsun.  


3 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler