15 Aralık 2014 Pazartesi

KUŞBAŞILI KARNIYARIK


KUŞBAŞILI KARNIYARIK

Malzemeler
*  1 kg patlıcan
*  Yarım kg parça et
*  1 kuru soğan
*  3 diş sarımsak
*  1 yemek kaşığı domates salçası
*  Yarım bağ maydanoz
*  Tuz, karabiber

Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Acı suyu çıkınca kurulayıp bol sıvı yağda kızartın.


Ayrı bir tencerede küçük parça etleri sıvıyağda kavurun. Küçük oldukları için kolay kavrulur. Sonra küp soğan ekleyin. Tuz, biber ekleyip , salçalı su ilave edip pişirin. 

Patlıcanları börek gibi açın, bol iç malzemesi koyun. Salçalı suyla birlikte tencerede yaklaşık yarım saat kaynatın. İndirmeye yakın kıyılmış maydanozu üstlerine koyun. Kebap gibi pişen , lezzetli bir yemek.  Afiyet olsun. 


1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler