19 Aralık 2014 Cuma

Noel Baba Paskalya Çöreği


Servis arkadaşım Yasemin Hanım, uzun bir aradan sonra yine paskalya çöreği yaptı. Ona özenerek, onun tarifiyle bende çörek yaptım. Yerli Malı haftası nedeniyle Çınar, okula götürmek için birşeyler isteyince aklıma daha önce web de gördüğüm Noel Baba Çörekleri geldi. Paskalya Çöreği hamurundan, Noel Baba yaptık.


PASKALYA ÇÖREĞİ NOEL BABA
Malzemeleri:
*  4-5 bardak un (4 bardak koyun, cıvık olursa 5 bardakla  ayarlarsınız)
*  1 su bardağı ılık süt
*  1 paket yaş maya
*  1 tatlı kaşığı mahlep
*  2 orta boy damla sakızı
*  1 çay bardağı pudra şekeri
*  1 çay bardağı fındık yağı
*  1 yumurta
*  İsteğe bağlı kırmızı gıda boyası (şapka için)
*  2 zeytin tanesi

Ilık süte yaş maya ve bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyip kabarmasını bekleyin. Dört bardak unu derin bir kaba koyup, içine bir yumurta beyazını, şeker, yağ, mahlep, özetle sütlü maya hariç herşeyi koyun. Mayayı ekleyip, yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Unu ekleyerek yapışmayan hamur kıvamını ayarlayın.


Üzerine temiz, ıslak bir bez örterek kalorifer yanı gibi bir yerde mayalanmaya bırakın. Yaklaşık olarak 45 dakikada 2,5 katına çıkacaktır.

Yağlı kağıt serili tepsiye, yukarıdaki gibi şekil vererek 15 dakika daha mayalanmaya bırakın. Sakalları hamuru makasla kesip, her bir uzantıyı burarak yapabilirsiniz. Gözler için iki zeytin koyun. Kalan bir yumurta sarısına azıcık süt ekleyip tüm yüzeyi kaplayın. En son şapka için yumurtaya çay kaşığının ucunda kırmızı gıda boyası ekleyip şapkayı boyayın.


175 derecede yarım saat pişirin. Oldukça lezzetli, pişerken kokusu tüm evi saran, güzel bir çörek. Hem çocuklarında kalbini fethediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler