2 Aralık 2016 Cuma



KAVURMALI POAÇA
Malzemeler
*  3 bardak un
*  1 su bardağı yoğurt
*  1 çay bardağı sıvıyağ
*  1 tatlı kaşığı tuz
*  1 yumurta ( beyazı içine, sarısı üstüne)
*  1 paket kabartma tozu
*  1 su bardağı kaşar rendesi
*  300 gr kavurma

Un, yoğurt, yağ, yumurta beyazı  , tuz ve kabartma tozuyla ele yapılmayan bir hamur hazırlayın.  Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın. İçine kavurma ve hamuru yapışması için kaşar rendesi koyun. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ya da çörek otu sepeleyip 175 derecede 30 dakika pişirin.  Hamur sıvıyağ olduğu için taze taze tüketilmesi gereken bir tarif.  Hamurda sıvıyağ yerine margarin ya da tereyağ kullanırsanız 2-3 gün aynı tazelikte kalabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler