PIRASA SARMASI / PIRASA DOLMASI
Malzemeler
* 6 pırasa
* 2 havuç
* 1 su bardağı pirinç
* Yarım kilo dana kıyma
* 1 kuru soğan
* Tuz, karabiber, kekik
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı Salça
* Yarım demet maydanoz
Üzeri için
* 1 yemek kaşığı Salça
* 1 su bardağı su
Pırasaları ortadan yarıp, 3-4 cm kalınlığında kesin. Sıcak suda
yumulayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yıkanmış pirinç, yağ, kıyma ve ince doğranmış maydanoz ve soğanı ekleyin. İçine tuz , karabiber ve kekik koyup karıştırın. Pırasaları açıp iç harcı koyup sarın. Tencereye bir sıra dizin. Üzerine havuç dilimleri koyup yine sarma dizin.
En son bir bardak suya salça eritip üzerine dökün. En son biraz zeytinyağı da gezdirirseniz daha parlak sarmalarınız olur. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Afiyet olsun.
Bu tarifi Nursel'in Mutfağı'nda görünce mutlaka yapmalıyım dedim. Çok güzel oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler