8 Şubat 2012 Çarşamba

Ayva Tatlısı

Akşamları artık kış çayları içmiyoruz. Sıkıldık onlardan. Yerine dolaptaki her meyveden bir tane alarak, güzel meyve tabakları hazırlıyoruz. Hatta favorimiz armut. Ne kadar sulu ve lezzetliler.

Ayvada soyuyorum ama, armutla, portakalla rakabet edemiyor. En son formül olarak ayva tatlısı yapmaya karar verdim.



AYVA TATLISI
Malzemeler:
- 2 ayva
- 1,5 bardak toz şeker
- 2-3 karanfil
- 1 parça tarçın
- 1 su bardağı nar suyu ya da vişne suyu
- Üzeri için krem şanti ya da kaymak



Ayvaları yarıya bölüp, soyun.



Çekirdek evciğini İkea'dan aldığım aparatla kolayca ve düzgünce çıkardım, varsa böyle bir aparat kullanın ya da bıçakla oyun.



Küçük bir tencereye ayvaları dizin, kalan malzemeyi koyup pişirin. Pişirirken ayva çekirdeklerinide serbete eklemek çok önemli. Sarı ayvaya kırmızımsı rengi o veriyor. Vişne suyu ya da nar suyu kullandığınızda da renge yardımcı oluyor. İlla ki koyu kırmızı istiyorsanız gıda boyası kullanabilirsiniz. Tatlı soğuduktan sonra çekirdek evciğine şanti ya da kaymak koyarak servis yapın. Ne kadar kolay değil mi?

2 yorum:

  1. eline sağlık :) evet akşamları bizde meyve tüketimine ağırlık veriyoruz ama bu akşam senin bu güzel tarifini yapamaya karar verdim :)

    YanıtlaSil
  2. iyi bakalım, afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler