2 Mart 2013 Cumartesi

Cornelia De Luxe Resort

DSC_0084 - Kopya


Perşembe sabahı sabah 04:30 da kalkıp 05:15 te servise binip Antalya yolculuğumuz başladı. Belek'e varmak düşündüğümden uzun sürdü. Çınar bizimle gelmek istememekte haklıymış. Oğlum, sekiz saat yolu duyunca hemen vazgeçti. Yaz tatilinde de uzakta bir yere gidemeyeceğimiz kesinleşti. Belek'e geldiğimizde bir aktarma daha yaparak otele vardık.

DSC_0040 - Kopya 

Geldiğimizde bizi küçük bir ekip karşıladı ve işlemlerimizi halletti. Otel müsait olduğu için "junior suite " oda verdiler. Odamızı çok beğendim. odaya girişte özenle hazırlanmış bir meyve tabağıyla karşılaşmak dinlendirici oldu. Yok yok, asıl dinlenme jakuziyi doldurup, içine banyo köpüğü atınca başladı.

 DSC_0042 - Kopya

DSC_0041 - Kopya
Otel çalışanları, insana kendini çok iyi hissettiriyorlar. uzun uzun hapşuruklarımı duyduktan sonra, oda servisinin 24 saat ve ücretsiz olduğunu söylediler. Bıkmadan usanmadan, bana çay, meyve taşıdılar. odadan uzun süreler çıkamadım.

DSC_0072 - Kopya


Çıktığımda, havuza girmek istedim. yüzmek psikolojime direk uyuşturucu gibi bir etki yapıyor. Tüm günlük rutinlerimi, sıkıntılarımı, dırdırlarımı unutup, kendimi suyla dolu olan hacme bırakıyorum.  Yüzdükçe açılıyorum, içimde açılıyor. Kış sezonunda geldiğimiz için kapalı havuzu kullandım. Havuzun küçük bir kısmını dışarıya doğru yapmışlar. Kapalı havuzdan yüzerek dışarı çıkabiliyorsunuz. bu sayede yağmurlu olan Antalya günlerinde , yağmur altında da havuz keyfi yapılabiliyor. Denedim, süpper.

Fıtness bölümünde daha önce kullanmadığım, değişik 1-2 alet gördüm. Yarım saatlik yürüyüşün ardından, stepin değişik bir versiyonu olan ay yürüyüşü yaptım. Salona girdiğinizde size hemen havlu ve su veriyorlar. Üstelik çok ilgili bir yetkilisi var. Her aletin yanında bir sprey vardı. Ne olduklarını sordum. Bana eğer teriniz damlarsa spreyi sıkın dedi. Hemen her köşe başına da kağıt havlular koymuşlar. hijyen için spreyi sıkıp kağıtlarla silip atılması bekleniyor. Güzel bir düşünce. Anonim kullanım için bu kadar olanak veriliyorsa, kullanmak lazım.

 DSC_0066 - Kopya

Akşamları Harmoni Bar'da canlı müzikte Ömür'ü dinledik. Merak ettiğim kokteylleri, ithalatını yapıp tadını merak ettiğim, ya da bu nasıldır dediğim şeyleri denemek için bir fırsat oldu.



Mesela pina colada nasıl meşhur olmuş anlamadım. O kadar hindistancevizi ve hindistancevizli ananas lı şeylere bayılırım. İçim bunaldı.

DSC_0092 - Kopya

Irısh cream coffee ve cheesecake keyfi yaptım.

DSC_0096 - Kopya 

Beni şaşırtmayan değişmez lezzet Martini Bianco ve diğer kardeşleri. Heryerde insana neşe veren değişmez aromaları.
DSC_0063 - Kopya

Saat 15:30 da plates/aerobik dersleri vardı. Türkçeyi çok az konuşabilen Ukrayna ya da Rus uyruklu olduğunu tahmin ettiğim bir bayan ders verdi.Sınıfta bir alman bayan, birde ben varım. Alman bayan ya ingilizce bilmiyordu ya da ingilizce bilsede almanca cevap veriyordu. Karar veremedim. Yinede üç farklı dilde biz, tarzanca ingilizceyle anlaştık. Yarım saat sürmesi beklenen plateste, hocamız bizde ışık gördü ve 1 saat yaptı. İkinizde iyisiniz, yarın yine gelin dedi. Alman teyzeyle ben yüzümüzde kocaman gülümsemeyle bakakaldık. Çünkü hem canımızı okudu hemde ertesi güne çağırdı ?!?


B kadar spordan sonra odamda dinlenmek istedim. Oeldeki wireless sayesinde dailymotion ve youtube dan istediğim müzikleri dinledim. Müzik dinlemeyi özlemişim. Yani şöyle, hakkını vererek müzik dinlemeyi özlemişim. Birşeyler yaparken hep dinliyorum. Ama konsantre olarak dinlemek çok hoşuma gitti.

Özetlemek gerekirse biz dört günlüğüne buraya geldik. İkinci bir balayı gibi oldu. Balayımızda Club Sultan'daydık. On yıl sonra, gerçekten o kalitede başka bir otel bulduğuma sevindim.

İki oteli kıyaslamıyorum. Bana hissettirdiklerini kıyaslıyorum. Cornelia'yı çok beğendim. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Gerçekten müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyorlar.

Yemeklerden hiç bahsetmedim mi? Şeflerine her akşam yemekler için teşekkür ettim. İki akşam tandır,elbasan tava, soğan yahnisi gibi eşimin sevmediği yemekleri yedim. Hepsi enfesti. Tüm yemekler birinci sınıf. Yemeklerde İdol Şarapçılığın kalite şarapları sunuluyor.  Yok ayran içeceğim derseniz, oda kalite ayran :)

Sabah kahvaltılarında da yok yok. Yinede her otele gittiğimde aradığım şeyi burada da aradım ve buldum: vişneli yoğurt. Genelde yol/değişiklik gibi şeyler benim biyolojimi etkilemez. Artık bunun vişneli yoğurda da bağlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü yoğurttaki faydalı bakteriler enteritle savaşta önemli. Vişnede güçlü bir meyve. Bende kalsiyum/magnezyum eksikliği var. Eğer süt ürünü belli bir süre tüketmezsem kramplar giriyor ve ayaklarım çarpılıyor. Bunun için değişik eczacılık ürünleri, solüsyonlar içebilirsiniz. Ya da benim gibi süt ürünleri tüketip onbeş dakika geçmesini bekleyin. Bir oteldeysem koca bir kase vişneli yoğurt yerim. Neden bizimkilerde üretmiyorlar acaba. Belkide taze tüketilmesi gerekiyordur.  

DSC_0074 - Kopya
Yaz için otelin daha da janjanlı olduğu söyleniyor. Hem odaların arasında dolaşan havuz açılıyormuş. Odanızın balkon kapısından direk havuza girmek süpper olsa gerek. www.etstur.com gibi adreslerde erken rezervasyon fırsatı var. Burada beş yıldır her tatilini burada geçirdiğini  söyleyen insanlarla tanıştım.

 Otelde çektiğim bazı fotograflar:

DSC_0079 - Kopya
DSC_0080 - Kopya

DSC_0083 - Kopya

DSC_0084 - Kopya

DSC_0085 - Kopya

DSC_0087 - Kopya

DSC_0090 - Kopya

Bu iki kardeşi hep beraber gördüm. Maşallah pek iyi anlaşıyorlar.
DSC_0148 - Kopya

DSC_0171 - Kopya

Tatlılarda çok güzeldi. Fıstıklı, cevizli tatlılarına doyamadım. Baklava ve fıstık sarma gibi şerbetli tatlıları enfes. File yer fıstığından yaptıkları, resimle gördüğünüz tatlıda değişikti.
DSC_0177 - Kopya

Turunç ağaçlarının dışarıdan görüntüsü.

DSC_0176 - Kopya

İçeriden görüntüsü.

DSC_0179 - Kopya

DSC_0185 - Kopya

Muz ağaçları budanmış.

DSC_0182 - Kopya

Sarmaşıklar canlanıyor.

3 yorum:

  1. Merhaba Aslıcım öncelikle geçmiş olsun :( Buara herkesde bir şapır şupur durumları var... Bende aynı durumda sayılırım malesef :(((
    Ama fotoları görünce içim ferahladı. Ne kadar güzel bir yermiş canım burası. Otel hakkında da epey bilgi sahibi olduk sayende. Çok iyi oldu bu. Ben de 4 sene önce uzun bir yolculuk yapıp (sizin gibi) Antalya'da Paloma Otelde kalmıştım. Uzun süren yorucu saatler otele adım attığımızda bitmiş yüzümüzde gülücükler oluşmuştu. Karşılamadan uğurlamaya kadar çok iyi ağırlanmıştık :)))
    Çok memnun ayrılmıştık otelden. Burası da harikaymış :)))
    Size keyifli tatiller diliyorum tatlım. Bol bol tadını çıkart :))))) Arada böyle kaçamaklar çok iyi geliyor...
    Öpüyorum canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ahh ahhh hemen bavulumu toplayım yollara düşesim geldi:))
    ne güzel vakit geçirmişsin darısı başıma

    YanıtlaSil
  3. Tam mevsimin de gitmiş tadını çıkarmışsın. Yüksek sezonda büyük otellerin ve tatil köylerinin tadı olmuyor. Sefan olsun. Güzel olmuş :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler