16 Nisan 2013 Salı

Pastırmalı Kuru Fasülye

Geçtiğimiz hafta dolaplarımı düzenlerken diplerde bir yerlerde birazcık kuru fasülye kaldığını gördüm. İçimden çok güçlü bir "pastırmalı kuru fasülye" yükseldi. Yaklaşık 1 su bardağı kuru fasülyeyi ıslattım, ertesi güne düdüklüde haşlayıp 2 tabaklık yemeğini pişirdim.

DSC_0163




PASTIRMALI KURU FASÜLYE
Malzemeler:
-  1 su bardağı kuru fasülye
-  1-2 dilim çemensiz pastırma
-  2 yemek kaşığı domates salçası
-  Birazcık sıvıyağ

Kurufasülyeyi bir gece ıslattıktan sonra, ertesi güne düdüklüde haşlayın. Başka bir tencerede azıcık sıvıyağda şerit pastırmaları pişirin. İçine fasülyeleriş ekleyip birazcık döndürün. Salçayı ekleyip, istediğiniz miktarda sululuğunu ayarlayın.

DSC_0161

Kuru soğanla, pide ekmeğiyle süpper oluyor.

DSC_0155


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler