7 Mayıs 2013 Salı

Semizotu Salatası / Pirpirim

2013-05-01 21.10.35

Semizotuna ülkenin yarısı "pirpirim" diyormuş. Yeni haberim oldu.  Bizim kırk yıllık semizotu anadoluda farklı anılıyormuş.  :)

2013-05-01 21.10.00

SEMİZOTU SALATASI
Malzemeler:
- 1 bağ tazecik semizotu
- 1 domates
- Yarım  limon
- Zeytinyağı

Taze semizotunu kabaca doğrayıp, doğranmış domatesle harmanlayın. Zimon, zeytinyağı, tuz karışımında yaklaşık yarım saat bekletin. İsteğe bağlı sarımsak eklenebilir.

Taze semizotundan bu salata çok güzel oluyor. Biraz daha geçmiş olanlarınsa sadece yapraklarını kullanarak yoğurtlamasını yapıyorum. Afiyet olsun.

2013-05-01 21.01.53

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Çok iştah açıcı görünüyor. Ben de çok seviyorum semizotu salatasını. Bana da beklerim. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Aslı,Ben de çok severim yemeğini de salatasını da.Pirpirim dendiğini bilyorum ama pimpirim de deniyormuş demek ki.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler kurabiyem, düzelttim.

      Sil
  3. Babam da öyle derdi: gülerdik:)
    ama yöresel bir isim olmuş özellikle güneyde. her ad takılırsa fark etmek harika bir besin:))
    ellerine sağlık semizotuyla yapılan herşeyi yiyebilirim:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler